Yleisimpiä virheitä kuntosaliharjoittelussa!

Tässä muutamia seikkoja joihin kannattaa mielestäni kiinnittää huomiota kuntosaliharjoittelussa.
Osan on joutunut itse kantapään kautta oppimaan ja osa on sellaisia joihin on muuten vain kiinnittänyt huomiota. 
Tempaus alkamassa
Miksi sitten kiinnitän itse huomiota näihin asioihin on se että saan kehityksen pysymään tasaisena sekä se että pysyy paikat kunnossa eikä tule loukkaantumisia.*Keskivartalon tuki 
  Keskivartalon tuen puute on varmaankin yleisin virhe ja ongelma kohta saliharjoittelussa. Monesti näkee että keskivartalon tuki puuttuu liikkeistä kokonaan . Kun pitää paketin ns. kasassa saa hyvän tuen ja selkä pysyy suorassa ja välttyy turhilta loukkaantumisilta.

*Ryhti
 Huono ryhti on kanssa asia johon kannattaa kiinnittää huomio. Kannattaa muistaa pitää rinta pystyssä, hartiat alhaalla ja takana. jo pään asento vaikuttaa tähän. Leuka pois rinnasta ja katse ylös lattiasta, se auttaa jo paljon

*Painojen määrä
Liian isot painot, taitaa olla varsinkin miesten ongelma. Kannattaa salilla muistaa että tarkoitus on väsyttää lihasta, ei nostaa sitä suurinta määrää rautaa minkä olettaa pystyvänsä :) Eli kun painot on sopivat voidaan liike tehdä oikein ja puristaa juuri sitä oikeaa lihasta johon halutaan vaikuttaa treenillä.

kehonpaino treeniä

*Unohtaa hengittää
Usein kun oikein kovin treenataan saattaa hengitys unohtua. Lihas kuitenkin tarvitsee happea toimiakseen ja sitähän saadaan hengittäessä. Se siis kannattaa muistaa, varmaan jokainen on joskus huomannut kuinka varsinkin viimeisissä toistoissa alkaa olemaan vaikeuksia jos on unohtanut hengittää, eli muistetaan ottaa happea !

*Liikeratojen merkitys
Liian vajaat liikeradat on myös yksi mihin saattaa törmätä salilla. Liikkeet jätetään vajaaksi eikä viedä loppuun saakka. Näin ollen ei viedä liikettä supistuksesta venytykseen. Syy saattaa olla myös siinä että tehdään väärin liikettä. 

hihantäytettä hommaamassa
Mukavaa viikonloppua kaikille ja raskaita rautoja jos salille suuntaat !

Kommentit

Suositut