Miksi juosta!

Aina välillä kuulen kysymyksiä miksi juoksen.
Tässä on muutamia seikkoja miksi juoksen ja mikä siinä on parasta minun mielestäni
*Koska tahansa. Juokseminen sopii milloin tahansa, aamulla ennen töihin lähtöä, päivällä , illalla tai vaikkapa yöllä. Sopivilla varusteilla voi juosta mihin vuoden aikaan tahansa ja säällä kuin säällä. Juoksussa ei myöskään ole sidottu esimerkiksi ryhmäliikuntatuntien aikatauluihin vaan voi mennä koska itselle sopii

*Missä tahansa. Juosta voi missä vaan. Ei ole väliä missä olet, kaupunkilomalla tai vaikkapa työmatkalla, lenkkarit vain mukana ja onnistuu. Lomamatkalla juokseminen on mahtava tapa tutustua uuteen ympäristöön*Ei kilpavarustelua. Juoksu ja juokseminen on helppo laji aloittaa. Alkuun riittävät hyvät juoksukengät ja vaatteet.

* Juoksu on tehokasta jos on kiireinen. Jo lyhytkin lenkki riittää jos ei ole aikaa pidempään ja lenkille pääsee jo suoraan kotiovelta eikä tarvitse käyttää aikaa siirtymisiin.

*Luonto. Pääsee ulos ja luontoon. Poluille ja metsiin nauttimaan luonnosta ja raittiista ilmasta. Hyvää vastapainoa kun on päivän istunut sisällä toimistossa.

*Huonokin juoksulenkki on hyvä. Aina ei kulje eikä kuulukaan. Mutta lenkin jälkeen on aina hyvä mieli että sen teki ja aina sekin kehittää ja vie eteenpäin. Sekä kun tulee huonoja lenkkejä osaa arvostaa niitä kertoja kun juoksu sujuu.

*Voi juosta yksin tai porukassa. Juoksuun et tarvitse kaveria. Voi juosta yksinkin tai sitten kaverin kanssa, tai isommassa ryhmässä kuten itse juoksen Vauhtisammakkon juoksukoulussa.
Kommentit

Suositut