PNM Trail 4.8.2018

Kesä ja polkujuoksutapahtumat ovat vihdoin käsillä, tätä vartenhan sitä on koko talvi painettu menemään välillä hyvinkin jäisillä poluilla.

PNM Trail 2017 

Elokuussa tuskin on jäisistä poluista pelkoa PNM Traililla.  Kaikki muu sitten onkin mahdollista Suomen suvessa.

PNM Trail mahdollistaa sinulle myös tilaisuuden voittaa itsellesi  arvonnassa osallistumisen tapahtumaan!

Eksyksissä ja mietitään mitä tehdä :)
Viime kesänä järjestetty ensimmäinen PNM Trail saatiin juosta lämpimässä ja hyvässä säässä, olisikohan tänä vuonna mutarallin vuoro? Aika näyttää ja se on varmaa että tavalla tai toisella aion olla paikalla katsomassa mitä PNM Trail tänä vuonna tarjoaa meille polkujuoksuun hurahtaneille.
Itse tietenkin toivon kunnon mutarallia jossa saa päästää sen sisäisen pikkupojan taas valloilleen ja mennä läpi lätäköiden ja mudan :)

Viime vuonna PNM tarjosi kaikkea mitä juoksija voi poluilta kaivata.
Oli vaihtelevaa maastoa ja alustaa joilla matkaa taitettiin ja ihan pelkkää tasaista ei reitti ollut vaan heti alkuun tietenkin nousua jossa sai sopivasti hapot päälle ja olihan loppuun myös tietenkin laitettu nousuja.
Tuntuu että tuo on kisajärjestäjien ja reitin suunnittelijan tärkein tehtävä, löytää loppuun ne pahimmat paikat ja ottaa juoksijoista pois se viimeinenkin ripaus energiaa mikä saattaa olla jäljellä :)

Hetki ennen starttia ja hymy oli herkässä!

Mäkien ja tasaisen lisäksi reitillä oli pitkospuita, jonkin verran hiekkatietä ja niitä polkuja tietenkin ja ei parane unohtaa mainita kaunista luontoa josta sai nauttia.

Reitti on siis mielestäni sellainen että sopii kaikille, vaikka olisit vasta aloittamassa ja tutustumassa polkujuoksun saloihin niin tuonne uskallat varmasti lähteä mukaan.
Varsinkin kun ei heti tarvitse sitä pisintä matkaa taittaa vaan vaihtoehtoina on 38km, 23km ja 10km matkat joista valita itselle se sopivin.


Kannattaa toki muistaa kun poluilla mennään niin nuo ovat noin matkoja.
Itse sain tuohon 38km hyvin muutaman kilometrin lisää  viime vuonna,  koska letka jota vedin niin vähän eksyi :)
No saatiinpa koko rahan edestä juosta ja hauskoja muistoja siitä jäi :)
Niinkin hyviä ja yhdistäviä tekijöitä , että letkasta tuttuja juoksijoita olen nähnyt ja tavannut muissakin tapahtumissa ja aina jutut alkavat sanoilla "etkös sinäkin ollut siinä samassa ryhmässä kun eksyttiin PNM Traililla "

Tuo kertoo myös näistä tapahtumista oleellisen ja sen minkä takia tykkään juosta poluilla ja polkujuoksutapahtumissa, matkaa taitetaan tosissaan muttei totisena.


PNM Trail tarjosi myös tuon puolen josta tykkään polkujuoksussa.
Kaikki ovat toisilleen ystävällisiä, tsempataan ja autetaan toisia ja tutustutaan uusin ihmisiin eikä oteta juoksua turhan tosissaan vaan nautitaan matkasta ja maisemista, sekä muistetaan hymyillä järjestäjille ja niille jotka siellä meille kesken kisan tarjoavat juomaa,  evästä sekä kannustavat meitä ja tarpeen tullen parsivat kasaan.
Maalisuoralla
ARVONTA

Saankin nyt yhteistyössä PNM Trailin kanssa arpoa viidelle onnekkaalle lukijalle osallistumisen PNM Trail -tapahtumaan, jos onni lykästää voit vapaasti valita itse matkan, onko se 10km, 23km tai 38km.  Osallistumaan pystyt joko täällä blogin puolella kertomalla parhaan kokemuksesi polkujuoksusta tai jos et ole ennen juossut poluilla niin mitä odotat polkujuoksusta, voit osallistua myös blogin Facebook-sivun kautta,My dirty Fatbike
Aikaa on vastata 1.6.2018 kello 18.00 saakka.

Laitathan kertomukseesi myös omat yhteystietosi, jotta mahdollinen voitto arvonnassa tavoittaa sinut!

Lisätietoa tapahtumasta löydät täältä ja täältä !


Kommentit

 1. Odotan hienoja maisemia. En oo koskaan lajia harrastanut, juoksua kyllä muuten.
  jokinen.sara(at)gmail.com

  VastaaPoista
 2. Nivelrikko vaivoista kärsineenä on polkujuoksu ollut se ainoa mahdollinen juoksentelu muoto joka ei rasita polvia kun metsässä juoksentelee. Asfaltilla kävely ja juoksentelu on muutoinkin tylsää. Polkujuoksu antaa upean olotilan.
  Vielä en ole osallistunut polkujuoksu tapahtumiin vaan itsekseni harrastellut joten mukana kisassa 👌
  kikkalikka68@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Vuosi sitten mykoplasma pysäytti juoksemisen ja kaiken hengästyttävän liikunnan. Neljäs antibiootti vasta tehosi, mutta kolmen akuutin sairastamiskuukauden aikana keuhkot olivat aika romuna. Koiralenkeilläkin metsässä ylämäet olivat suuria haasteita, vaikka edeltävän 10 vuoden aikan olin harjoitellut 17 maratonille ja päässyt niistä 14 kertaa maaliin. Nyt olen vihdoin toukokuussa kyennyt juoksemaan parin viikon ajan ja aloittanut myös uinnin tekniikkatreenit.

  Polkujuoksua olen kokeillut vain satunnaisesti, mutta ennen sairastumista kipinä oli jo iskenyt - ja olin hommannut jo varusteet ja käynyt kotimaisemissani Kytäjä-Usmin metsissä muutamilla 8-26 km lenkeillä ottamassa tuntumaa. Täytyy sanoa että pidin paljon.

  Yksi haaste poluilla kaveriporukalla suoritettiin, kun 2015 mentiin Karhunkierroksen 82 km reitti ilman pysähdyksiä. Tuo tehtiin kävelemällä 27 tuntiin - tavoitteena oli 24, mutta aika rankka keli: kylmä ilma ja yli 15 tuntia kestänyt vesisade "vesitti" tämän, kun märät jalata menbivät pahoin rakoille ja huumorikin oli välilä koetuksella. Mutta kyllä tuosta jäi korvien väliin ajatus ottaa uusiksi joskus vastaava haaste. Ehkä nyt olisi nsen aika?

  terveisin Jyrki (jyrki.puuronen@gmail.com)

  Sellainen rauhallinen jolkottelija olen ollut. Tuossa yksi tallenne ennen mykoplasmaa: https://www.youtube.com/watch?v=eRBUkSwmu8w&t=15s

  VastaaPoista
 4. Viimeaikaisista polku kokemuksista paras on ehdottomasti Bodom trail, kerrankin oli mutaa riittävästi, riitti ihan kotiin vietäväksi. Ja kaiken kukkuraksi aika parani 9.5 min. tori.postia@pp.inet.fi

  VastaaPoista
 5. Tähän asti paras polkujuoksu on ollut Vauhtisammakon järjestämä elämyspolkujuoksu toissa syksynä. Lähes 50 km hyvässä seurassa vaihtelevassa maastossa. Tahti oli rauhallinen ja taukoja pidettiin sopivasti, käytiin jopa kauppareissulla. Viime vuotinen PNM Trail oli ensimmäinen polkukisa, raskasta oli mutta ehdottomasti voin suositella tapahtumaa. Hyvä ruoka- ja juomahuolto!

  VastaaPoista
 6. Tämän kevään Bodom Traililla todellakin riitti mutakyntöä! Puolimarareitin toka kierros oli kunnon kylvetys �� Rummakoiden ystäville suosittelen myös Turku Trail Cupin Parmaharju Trailia, joka ainakin viime vuonna oli todella märkä.
  tiina. suni (ät) hotmail. com

  VastaaPoista
 7. Haluan aina kokeilla uusia lajeja. Viime viikolla osallistuin maastopyörätapahtumaan pätevän ohjaajan opastamana. Ajettiin metsässä pitkin kallioita ja juurakoiden peittämiä polkuja kivien yli ja niitä väistellen. Pakko oli välillä taluttaa pyörää, mutta hauskaa oli. Polkujuoksua en ole vielä kokeillut, mutta tänä kesänä todellakin teen sen. Email: are.reunanen@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Polkujuoksulenkit huippua oman miehen kanssa yhdessä! markettavesala@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Mieleenpainuvin kokemus on ehkä viime talven canicross -polkujuoksulenkki, kun ajattelin metsän olevan hyvä alusta juoksulle jäisten teiden sijaan. Metsässä ei kuitenkaan juoksijalla löytynyt pitoa yhtään sen enempää, koiralla sen sijaan oli vauhti kohdillaan ja painelin sen perässä kilometritolkulla. Koira siis määräsi reitin JA vauhdin, itse ulisin perässä ja ohitin matkalla kovin huvittuneen ihmisjoukonkin, kunnes lopulta tarrasin neljällä raajalla puuhun kiinni ja sain hullun eläimen pysähtymään... Tuosta kokemuksesta viisastuneena en enää sido itseäni koiraan kiinni, kun menen poluille ja pidän vauhdinkin hieman maltillisempana ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut