Aika panikoida Karhunkierrosta!

Ei ole enää montaa päivää ja otetaan miehestä mittaa.Nytkö on sen perinteisen panikoinnin aika, onko kurkku vähän karhean oloinen, onko jalat kunnossa, kestääkö kunto sittenkään tuota ?

Onneksi en ole hirveästi panikoivaa tyyppiä. Se mikä nyt lähinnä mietityttää ja tuo tiettyä jännitystä ja panikointia on varusteet sekä eväät. Varsinkin kun tuo keli näyttää olevan minulle hyvinkin haastava eli lämmin.

Varusteet on aika pitkälti jo päätetty. Jalkaan tulee Salomon S/Lab Sense ultra 5 ja varoille matkaan tarttuu Hokan Speedgoat 2.
Juoksuliivi on myöskin Salomonin ja siinä vielä kahden vaiheilla että mikä niistä. Keli vaikuttanee siihen että kuinka paljon pitää saada roinaa mukaan.
Shortseissa ja lyhythihaisessa paidassa saa luultavasti lähteä matkaan ja päähän tulee Hokan lippis suojaamaan auringolta sekä lasit päähän tietysti.
Sukat tulevat olemaan 2XU kompressiosukat.

Tuo olikin se helpoin osuus, loppu onkin sitten se panikointia aiheuttava, eli tankkaus, nesteet sekä insuliini...

Ajattelin että jos kaikki menee suunnitellusti niin noin 20-30 minuutin välein nauttia energiaa ja nesteitä. Lämmin keli saattaa tehdä tepposet ja sitten näkee että miten verensokerit käyttäytyvät ja miten pitää soveltaa.. Olen nyt tiputtanut pitkäkestoista jotta ei tarvitsisi liikaa syödä näillä keleillä, yhden pitkiksen tehnyt näillä keleillä ja se meni ainakin aika syömislenkiksi.
Oman säädön tuo tuohon vielä se että pitää ottaa pitkäkestoinen insuliini kesken juoksun, pakaroiden vilauttelua siis tiedossa :)

Nesteinä ajattelin että riittää kun ottaa litran mukaan , eli lötköt täyteen ja sitten täyttää ne huoltopisteillä joita oli kaksi. Toki jos näin lämmintä niin pitää harkita heittääkö kolmas lötkö selkään sitten vielä.

Nesteitä ajattelin terästää High5 Zero urheilujuomalla. Itsellä tuosta kahta eri versiota, kofeiinia sisältää sekä ilman. Kofeiinillisen pyrin jättämään loppupuolelle kisaa.

Eväinä tarkoitus ottaa mukaan tuttuja ja turvallisia sekä nauttia järjestäjän antimista. Niitä tulee vedettyä varmaan fiiliksen mukaan ja miten on mennyt. Muuten mukaan lähtee ainakin High5  geelejä, Bloks energia karkkeja, suolattuja cashew pähkinöitä, Gin Gins inkivääri energia karkkia. Clif energiapatukoita ja mitä nyt noiden lisäksi kaupasta tarttuu. Määrät tulevat olemaan aikamoiset koska pitää laskea sen varaan että jos sokerit laskevat niin pystyn omin avuin selviytymään, ahdistaa jo valmiiksi se mikä paino on selässä. Vaarojen Maratonilla taisi painoa olla repussa noin 3kg.
Tuohon päälle sitten vielä pakolliset tarvikkeet, vähän suolaa ja ehkä magnesiumsuihke.

Itse juoksun taktiikkana minulla on se, että alku hissukseen että jää loppuun voimia. Ekat 20 -30km kuulemma helpohkoa jos nyt niin voi sanoa. Ajattelin kuitenkin ottaa tuonkin iisisti koska eka KK tulossa itselle enkä anna lähteä mopon keulimaan. Toki loppuajasta se on varmaan pois mutta ei sillä ole niin väliä minulle, kunhan tulee ehjä juoksu ja sokerit pysyvät hallinnassa.

Kelloa kanssa hiukan mietin, lähteäkö Suunnon Sparta Barolla ja laittaa virransäästö päälle vai laittaako ultra käteen missä akkua kyllä riittää. Baro mittaa ranteesta ja Ultra vyöllä toimiva enkä haluaisi vyötä käyttää..

Näitä siis mielenpäällä tällä erää!

Kommentit

Suositut