Vinkkejä polkujuoksuun !

Mikäpä olisi mukavampaa kuin juoksennella pitkin metsiä ja soita, tuskinpa mikää :)

Koska itse olen aktiivinen oppimaan uusia juttuja yritän aina opiskella kovin aiheita jotka minua kiinnostavat niin tässä olisi nyt tulossa pläjäys vinkkejä polkujuoksuun!* Unohda vauhti, poluilla vauhti on aina hitaampi kuin maantiellä johtuen maastosta ja nousuista. Itselleni tärkeintä poluilla onkin kerätä elämyksiä, nähdä toinen toistaan upeampia paikkoja ja maisemia. Rauhoittua ja vain nauttia luonnosta ja liikunnasta.

*Panosta varusteisiin. Kunnolliset kengät helpottavat menoa ja tuovat lisäpitoa märille kallioille, juurakoihin ym. Samoin kunnollinen juoksureppu tai liivi kannattaa hankkia jossa kuljettaa juomia, energiaa , ensiaputarvikkeita ym.

Kuva PNM Trail

*Polkujuoksu kehittää keskivartaloa sekä koko kehon hallintaa. Jopa minä joka omaan todella huonon tasapainon olen löytänyt itsestäni uusia ulottuvuuksia ja pystyn taiteilemaan nykyään jo mitä uskomattomimmista paikoista :)

* Uusia reittejä ja polkuja löytyy lähes kaikkialta. Se lähimetsäkin saattaa pitää sisällään vaikka mitä kunhan sinne uskaltautuu vaan rohkeasti menemään :)*Poluilla voi myös kävellä. Jos on vaikka juuri aloittanut juoksuharrastuksen tai muuten vain haluaa ottaa kevyemmin voi hyvinkin kävellä välillä tai vaikka jäädä evästämään ja ottamaan kuvia :)

*Suunnittele reitti. Itsellä ehdoton pakollinen koska eksyn lähes tulkoon missä tahansa. Mutta onneksi nykyään pystyy lataamaan reitit vaikkapa sykemittariin joka pitää huolen ettei eksy :)

*Muista pakata mukaan varaenergiaa, juomaa, ensiaputarvikkeita, lämmintä vaatetta ym. koska poluilta on usein pitkä matka lähimpään kauppaan taikka asutukseen jos sattuu jotain matkan varrella

Eiköhän näillä pääse alkuun ja jos innostus heräsi niin kohta alkaa myös Vauhtisammakon järjestämä Polkujuoksukoulu alkajille, katso lisää täältä !Kommentit

Suositut