Kuntosaliharjoittelu ja vinkkejä sen aloittamiseen!

Kesän jälkeen moni suuntaa kohti kuntosalia ja aloittaa uuden harrastuksen ja sehän on hyvä asia ja hienoa että pidetään itsestä ja kropasta huolta salilla.

Moni saattaa miettiä että mitäs siellä salilla sitten pitäis tehdä ja miten ?


Tärkeintä minusta on on tekee omaa treeniään ja ei välitä muista ja muiden painoista ja määristä vaan keskittyy omaan tekemiseen ja alkaa sitten ajanmyötä nostamaan painoja isommiksi kun on pohjaa luotu ja tekniikka opittu kohdilleen.

Kannattaa myös pyytää apua henkilökunnalta ja hyödyntää heidän ammattitaitoaan. Muistan kun itse aloitin aikoinaan aktiivisen saliharjoittelun niin en tehnyt silloin itse omia saliohjelmiani vaan hyödynsin sen hetkisen salin henkilökuntaa ja he tekivät aina minulle uuden ohjelman noin 3kk välein. Eli muista ettet ole yksin vaan hyödynnä ammattilaisia oli se sitten ohjelman tekoa tai avustamaan liikkeissä ja laitteissa.


Aloita kuntosaliharjoittelu myös maltilla. Sekä määrällisesti että raudallisesti :) Ei tarvitse heti laittaa maksimeja tankoon eikä kannatakaan, mutta älä myöskään yritä päästä joka päivä sinne salille vaan käy maltilla ja anna lihasten levätä välillä. Samoin motivaatio pysyy yllä kun ei alkuhuumassa käy liikaa vaan maltilla lähtee liikenteeseen.

Älä odota ihmeitä heti, varsinkaan jos et ole ennen tehnyt lihaskuntotreeniä vaan odota maltilla niin kyllä ne muutokset alkavat kehossa näkymään ja tuntumaan. Eli muista käydä säännöllisesti salilla  ja ole pitkäjänteinen!
Kommentit

Suositut