Viimeistään nyt on aika laittaa valot päälle!

Ethän sinä pyöräile pimeässä ilman valoja ?


Viimeistään nyt on aika kaivaa kaapista ne valot pyörään kiinni. Koska itse pyöräilen läpi vuoden niin itseltäni löytyy valoja yhteen jos toiseenkin tarpeeseen mutta ikävä kyllä yllättävän moni tulee aamuisin vastaan pimeällä pyörällä.

Pistää mietityttämään että miksi ei ole pyörässä valoja jos esimerkiksi minulla on aamuisin vaikeata havainnoida pyörän satulasta vastaan tulevaa pimeätä pyörää niin mietipä miten autoilijat sinut näkevät, tai siis ovat näkemättä ?Jo lainkin mukaan pyöräilijällä pitää olla pyörässään valot vaikka taajamassa ei pyöräilijä valoja tarvitsekaan sen takia että itse näkisi vaan että pyöräilijä nähtäisiin !

Liian usein kuulee että ei sitä vielä valoja tarvitse kun on vasta hämärää ja näen ihan hyvin, mutta kannattaakin miettiä miten muut näkevät sinut !Itse käytän työmatkapyöräilyssä valoja jotka auttavat näkemään minut ja jos menen polkuja pitkin töihin tai on pimeätä käytän tehokkaampaa valoa joka auttaa minuakin näkemään!
Valoton pyöräilijä leikkii hengellään joten muistetaanhan siis käyttää valoja ja myöskin laittaa valot molempiin päihin pyörää !

Onhan sinulla valot pyörässä ?

Kommentit

Suositut