Viikon treenit ja vinkkejä Vaarojen Maratonille!

Viikon juoksu ja muukin treeni jäi aika vähäiseksi johtuen tuosta jalkavammasta joka tuli kun kaaduin pyörällä.

Jotain sentään loppuviikosta pääsi tekemään mutta ei tullut sellanen treeniviikko mitä olin aiemmin ajatellut, no tyytyväinen pitää olla että näin vähillä vammoilla selvisin vaikka kyllähän jalka särkee edelleen ja sääri on aika monenkirjavan värinen :)

No ehkäpä se siitä kunnon juoksukuntoon tokenee

tämän parin viikon aikana ennen Vaaroja.

Nyt ois muuten hyvät neuvot ja vinkit tarpeen tuonne Vaaroille.

Eli mietin että onkohan siellä juoksusauvoista enempi hyötyä vai haittaa, varsinkin kun en ole päässyt niillä kuin kerran testaamaan ?

Sitten tuo juomapuoli, riittääkö jos laittaa vaan soft laskit täyteen ja täyttelee niitä matkan varrella vai kannattaisiko myös juomarakko täyttää ? Tuota vaan mietin että montako kiloa tulee extraa kannettavaksi kun saan kantaa taas aikamoisen määrän syötävää mukanani :)

Siinä ehkäpä ne eniten mietityttäneet asiat ja toki muitakin vinkkejä tuosta tapahtumasta otetaan vastaan , kuten mihinkä lähtöryhmään kannattaisi asettua ym. :)Tässäpä nämä viikon juoksut ja lyhyet maantiepyöräilyt

Maantiepyöräilyä 33km
Juoksua 9km
Polkujuoksua 19 km

Tuleva viikko tulee olemaan varmaankin samansuuntainen eli paljon lepoa että saisi säären kuntoon :)

Kommentit

 1. Sauvoista en osaa sanoa muuta kuin, että joka ikinen kerta olen kahdehtinut niitä, joilla ne mukana on eli ei välttämättä ole lainkaan huono idea lähteä niiden kanssa matkaan. :D

  Viime vuodelta en Vaaroilta muista, että mulla olis juotavat loppuneet kesken. Mulla oli silloin kaksi 0,6l litran pulloa vettä messissä ja puolen litran pullo mustikkasoppaa. Geelejä en voi ottaa ja mielestäni pärjäsin ihan hyvin huoltovälit noiden juomien kanssa. Kelikin on jo sen verran viileä, että senkään puolesta nesteen kulutus ei ole ihan megalomaanista. Ilmeisesti taivaskin tarjoilee viikonloppuna helpotusta nestevajeeseen, mitä noita sääennusteita olen katsellut.

  Reitti on muuttunut jonnin verrankin viime vuoteen nähden, joten siltäkään osin en osaa hirveästi vinkata. Mäkrä oli viime vuonna kauhea nousu, mutta silloin se olikin reitin loppupuolella ja nyt se rämmitään ilmeisesti eri suuntaan reitin alkupätkällä.

  Ryläys ei mielestäni ole niin paha pätkä, mitä pelotellaan. Älyttömän hidas pätkähän se on, ainakin tämmöselle Hessu Hopolle, jonka koivet ei löydä paikkaansa kivikossa ja juurakossa.

  Toivottavasti sun sääri on kunnossa ja pääset täydessä iskussa Vaarojen valloitukseen. Törmäillään!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkeistä. Sauvat päätin jättää odottamaan seuraavaa koska en ole ehtinyt oikein niitä testailla. Toki ei ne paljoa siinä mukana painakaan. Eli harkitaan vielä asiaa :)

   Tuo nesteytys kyllä taitaa mennä tuohon mainitsemaasi suuntaan että lötköt täyteen ja niitä sitten täytellään tarvittaessa matkan aikana kun kelit tosiaan taitaa olla suht viileät:)

   Täydessä iskussa ei olla mutta se mennään mitä pystyy :)

   Ehkäpä nähdään lauantaina

   Poista
  2. Sen verran vielä pakko tulla korjaamaan omia vinkkejä, kun tutkailin tuota reittikarttaa, että nuo reittimuutokset vaikuttavat tuohon alkupätkään hidastaen matkantekoa viime vuoteen nähden. Eka vesipiste on vasta n. 18 km kohdalla. Viime vuonna tuo koko alkupätkä oli melkoisen juostavaa pätkää. Tänä vuonna alkuun tosiaan tulee se raastava Mäkrän tunkkaus, joka hidastaa etenemistä huolella. Viime vuoteen siis ei ihan pysty peilaamaan noiden nesteiden riittämisen kanssa. Itse aioin siltä lähteä samoilla juomamäärillä kuin viime vuonna. Jää sitten reppuun tilaa retkieväille :D

   Poista
  3. Katselin tuossa juuri samaa ja päädyin kanssa tuohon että nesteiden on riitettävä että mahtuu evästä reppuun :) Kauhulla yrittänyt laskea ja miettiä kuinka paljon pitää kantaa evästä mukana :D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut