Mitä katson sykemittarista ja mitä Movescountista!

Aloin tuossa miettimään että mitä kaikkea seuraan Suunnon Spartan ultra sykemittaristani (kellosta lisää täältä! )ja miksi. Sekä vähän mietin että mitä kaikkea hyödyllisiä ominaisuuksia jää käyttämättä? Samoin mielessä kävi myös kuinka hyvin hyödynnän Suunnon Movescount palvelun ja mitä seuraan sieltä?

Suunnon fiilismittari

Jos lähtisi purkaan tuota tuon kellon kautta ja mitä tietoa haluan missäkin lajissa nähdä kellostani.
Toki siihen saa useampia näyttöjä mihin saa eri tietoja, mutta koska olen laiska enkä halua niitä kesken treenien tai kisan säädellä niin olen siihen modannut itselleni tärkeimmät seikat.Maantiepyöräilyssä sekä Fatbikella tärkeimmät mitä pidän esillä ja seuraan on , nopeus, matka ja kesto sekä syke maantiepyöräilyssä lisäksi keskinopeus. Noiden lisäksi kovasti on käytössä navigointi. Navigoinnista täytyy sanoa että olen todella tyytyväinen siihen kuinka helppo se on kytkeä päälle ja miten näyttää reitin. Sopii kyllä minulle koska eksyn melkein suorallakin tiellä :)
Tuohon navigointiin on helppo tehdä omia reittejä , tai sitten voi hakea Movescountista myös muiden reittejä. Ehkäpä tuohon tulee vielä lisättyä kadenssi kunhan ensin saan aikaiseksi hommattua sen härpäkkeen että sen saan mitattua.

Päivän askeleet vasta edessä ..

Polkujuoksuun käy aikalailla samat speksit kuin ylläoleviin , paitsi keskivauhtia en seuraa ja lisänä siinä on osio mistä näen paljon on tullut nousua.

Perusjuoksussa tai intervalli harjoittelussa en sen kummemmin seuraile tietoja, sykkeitä ainoastaan jos pk-lenkki menossa ja intervalleissa ei tarvitse itse miettiä seuraamisia ym. kesken treenien kun menee ohjattuihin treenein :) Muuten tuohon saa kyllä tehtyä ja ohjelmoitua intervallitreenejä erilaisin kriteerein mutta niihin ei ole ollut jostain syystä tarvetta :) Ja kyllähän tuosta kellosta näkee automaattisesti aina kilometrin välein vauhdit.

Valmiita urheilutiloja mistä valita
Kilpailumoodissa tuohon saa asennettua tavoitteen mitä kello seuraa mutta sitäkään en ole käyttänyt. Itse menen harvoin kisaan jokin tietty aika mielessä koska itselleni ajoilla ei ole suurtakaan merkitystä. Olen siis tuohonkin tehnyt oman tilan josta näen heti, matkan, sykkeen (sen saatan kyllä vielä ottaa pois ja piiloon näytöltä:) ) vauhdin sekä keskivauhdin.

Maantiepyöräilyn tietoja

Muuten tuolta kyllä löytyy niin ratsastukseen kuin ratajuoksuunkin valmiit pohjat. Pitäisi vaan tutustua niihin paremmin ja oppia hyödyntämään.

Movescountista seuraan lähinnä millä sykealueilla on tullut treenattua ja onko ne balanssissa. Tuota tarkkailen suunnilleen viikottain ja pyrin näin välttämään sen etten treenaa vain ja ainoastaan kovaa. Movescountia käytän myös reittien etsimiseen sekä suunnittelemiseen.

Vuoden alusta millä alueilla on tullut treenattua

Samoin fiilismittaria tulee myöskin seurattua. Alkuun naureskelin sille mutta nyt olen alkanut rehellisesti laittamaan siihen miltä on tuntunut ja jos on alkanut olemaan naamaa perusluvuilla niin on se merkki että taitaisi olla pieni tauko paikallaan. Noin ei toki ole muutamaa kertaa enempää ollut tässä tämän vuoden puolella :)
Näkisihän tuolta kaikki edistymismittarit ja muut mutta niihin en ole myöskään sen tarkemmin perehtynyt.

Fiilikset ollut kohdillaan


Tuossa siis itselleni tärkeimmät seikat mitä seuraan treeneissä ja niiden jälkeen !

Kommentit

Suositut