Juokaa juokaa juokaa!

Vihdoin ja viimein vaikuttaisi lämpimät kelit tulleen.
Samalla myös nesteytyksen tärkeys korostuu kuntoilussa.


Itselläni menee vettä tasaisesti pitkin päivää ympäri vuoden. Veden lisäksi juon myös erilaisia mineraalivesiä, vissyä, urheilujuomia jne.

Pullot kasassa!
Kannattaakin nyt lämpimien kelien tullessa että kehomme tarvitsee enemmän nesteitä, vettä on siis syytä juoda mutta kannattaa muistaa juoda muutakin kuin vain vettä koska treenatessa hikoilemme ja tämä poistaa kehosta suoloja.

Mikä sitten on hyvä määrä juoda vettä niin yleisin mihin törmää taitaa olla tuo noin 2-3 litraa päivässä,  tässäkin kannattaa muistaa se että juo tasaisesti ettei kaikki tule lävitse. Helteillä tuo tarve saattaa ollakin jo jopa kaksin tai jopa kolminkertainen, itselläni varsinkin lämpimät kelit vaikuttaa paljon ja joudunkin juomaan huomattavasti normaalia enemmän nesteitä.

Koirakin tarvitsee nesteytystä :)

Liikaa ei kuitenkaan kannata juoda koska tuolloin keho laimenee ja kehosta katoavat magnesium, kalium , elektrolyytit sekä natrium. Tämän takia siis kannattaa muistaa juoda veden lisäksi muutakin.
Itselläni on toiminut hyvin se että normi treenit mitkä kestävät max tunnin vesi on ollut riittävä, jos on mennyt yli tunnin harjoitukset niin olen juonut urheilujuomaa että saan niistä paikattua hiilihydraatti varastoja sekä suoloja. Usein olen myös edellisenä päivänä täydentänyt varastoja jos on seuraavana päivänä tulossa jokin pidempi lenkki tai kilpailu.

Mennään siis ulos nauttimaan keleistä ja muistetaan nestetasapainosta huolehtiminen!

Kommentit

Suositut