Diabetes , kuntoilu ja Freestyle Libre = Diabeetikon unelma ?

Diabetes,tai sokeritauti kuten joskus muinoin asiasta puhuttiin. Olen siis tyypin 1. diabeetikko kuten varmaankin iso osa lukijoista tietää.
Libren sensori


Sainkin testiin uuden mittarin, Freestyle Libren joka on näin reilun kuukauden perusteella vaikuttanut todella pätevältä apurilta.

Libre valmiina mittaamaan!
En tässä lähde nyt avaamaan sen tuomia hyötyjä normiarjessa vaan enemmänkin kuntoilussa.

Kerrankin tasaista viivaa


Lyhyesti alkuun kuitenkin miten tuo Libre toimii.

Freestyle Libre on jokin välimaasto sensorin ja verensokerimittarin väliltä. Käsivarteen siis laitetaan sensori kiinni. Yksi sensori kestää kaksi viikkoa, minuutilleen. Tämän jälkeen asennan uuden sensorin, olen vaihtanut käsi aina että saa iho toipua tuosta liimasta. Tuo sensori on onneksi kohtuu pieni, noin 2 € kolikon kokoinen ja se lukee verensokereita 24/7.

Suurin osa yläpuolella olevista ajoista on hetkillä kesken treenien tulevaa aikaa!


Mukana on lukulaite jolla luetaan verensokerit, pelkkä pyyhkäisy siis tuosta sensorin päältä riittää.
Lukee myöskin vaatteiden päältä, voi siis sanoa hyvästi kovettuneille sormenpäille kun ei tarvitse pistää niitä koviksi :)Sama vika tuossa sensorissa on kuitenkin mikä vanhassakin mittarissa , eli se kun lämpötila menee alhaiseksi ja varsinkin juostessa ja fillarilenkillä kun lukulaite ei ole lämpimässä niin ei välttämättä toimi aina.

Helppo skannata arvot !


Sensorikin on pysynyt itsellä hyvin kiinni, yhden kerran se irtosi syystä tai toisesta mutta onneksi tämän tilalle luvattiin uusi sensori lähettää!

Tässä on mielestäni suurimmat plussat Freestyle Librestä

+ Helppo katsoa arvot kesken treenin
+ Näyttää myös mihin suuntaan arvot ovat menossa, nousemassa, laskemassa vaiko pysymässä ennallaan. Tämä helpottaa harjoituksiin tai kilpailuun menemistä kun näkee että ok, arvot laskemassa pitääpä hieman tankata, tai päin vastoin.
+ Datan luku, toimii kuin päiväkirja. Kaikki jää muistiin ja pystyy hieman paremmin ymmärtämään miten verensokerit muuttuvat milloinkin ja millaisessa treenissä laskevat /nousevat
+Helppo käyttöinen
+Akun kesto
+ Henkinen varmuus, varsinkin kovissa treeneissä kun jalat on hapoilla niin helppo tarkistaa missä mennään, ei tarvitse arpoa ja ottaa varmuuden vuoksi geelejä
+Vaikka aikojen takia en juoksekaan niin varmuudella voi sanoa että ajat paranee koska mittaus on paljon nopeampi kuin vanhalla niin siihen ei suttaannu aikaa läheskään niin paljon ja pysyy rytmi päällä juostessa
+ Lukulaitteen koko, mahtuu hyvin juoksushortsien taskuun /juoksuvyöhönAamupalan jälkeen on selvästi eniten koholla


Tässä muutamia tarinoita diabeteksen kanssa kuntoilusta, varsinkin ennen libreä
lue täältä! ja täältä

Jos jokin askarruttaa tai tai mietityttää vastailen mieluusti?

Täytyy todella toivoa että saisin tämän omaksi, se selvinnee tuossa syksymmällä!

Kommentit

Suositut