Kyykäten kohti kesää!

Jaahas, sitä alkaa olemaan hiljalleen aika rakennella uutta saliohjelmaa jälleen itselle.
Koska sali tukee minulla tuota juoksua niin kaikki liikkeet, sarjat ja muut tulee tehtyä juoksua ajatellen.

Keske kyykkäilyn ehtii hyvin ottamaan kuvia !


Maastaveto, tempaukset ja muut säilyvät vielä ohjelmassa (luultavasti) mutta hieman tekisi mieli jättää tuo perinteinen kyykky hetkeksi jäähylle ja ottaa jokin muu kyykky tai sen variaatio tilalle.
Askelkyykky!

Tässäpä siis vaihtoehtoja joita olen miettinyt sekä hieman infoa noista liikkeistä:

Takakyykky:

On kuntosalin kuningasliikkeitä maastavedon ohella. Jos olet vasta aloittanut salilla käynnin unohda muut hifistelyt ja opettele tämä liike. Vaikuttaa eniten etureisiin, pakaroihin ja myös takareisiin. Vapaalla tangolla tehtynä saat myös vahvan alaselän sekä rautaiset vatsalihakset.

Raudat odottaa nostamista!
Boxikyykky:

Varioaatio perinteisestä kyykystä. Itse käyttänyt tätä lähinnä räjähtävyyttä ja nopeutta hakiessa. Liike on erityisesti voimanostajien suosiossa.

Etukyykky:

Vaikuttaa ehkä normi kyykkyä enemmän vatsalihaksiin mutta ennen kaikkea etureisiin. Tekniikka ehkä hieman vaikeampi opetella kuin perinteisen takakyykyn.

Etukyykky! 
Smith-Kyykky:

Laitteessa tehtävä kyykky. Turvallinen vaihtoehto jos kaihdat tangolla kyykkäämistä.

Pistoolikyykky:

Hyvä koko kropan liike joka onnistuu pelkällä kehonpainolla. Pistoolikyykyssä laskeudutaan alas toisen jalan ollessa ojennettuna suoraan eteenpäin. Alkuun voi laskeutua vaikkapa jollekin matalalle alustalle tai käyttää apuna jotain mistä ottaa tukea, esimerkiksi renkaita.

Bulgarialainen kyykky:

Tämä liike kohdistaa rasituksen pääasiassa pakaroille sekä takareidelle

Askelkyykky:

Hyvä liike tehtäväksi niin salilla kuin vaikkapa kesken juoksun. Ja jos kehonpaino ei riitä voi ottaa lisäpainoja käsiin. Tämä on myös hyvä lämmittelyliike salille.

Näistä siis sitten vain valitsemaan minkä ottaa tällä kertaa mukaan ohjelmaan. Vai olisiko sinulla vielä jotain lisättävää listaan ?
Kommentit

Suositut