Mitä ja miten tankata kesken juoksun ?

Aina tasaisin väliajoin saan kysymyksiä mitä syödä kesken pitkien lenkkien ja onko väliä mitä ja milloin syö?

Tankkausta kesken polkujen valloituksen!
Hieman pohjustukseksi niin itselläni määrittelee paljon tuohon tankkaukseen miten verensokerit menevät. Joskus siis tulee päiviä jolloin diabetes ottaa vallan juoksusta ja silloin joko syödään kilpaa tai sitten ei syödä mitään ja koitetaan vain jaksaa jotenkin.

Itse olen pyrkinyt noilla pidemmillä matkoilla syömään jotain aina noin 20 minuutin välein ja samoin nauttimaan nesteitä. Toki riippuu paljon kuinka pitkä lenkki on. noin 1 1/2h -2 h lenkeillä pyrin menemään aika minimillä jollei ole pakko diabeteksen takia ottaa jotain. Ehkä yksi geeli tai vastaava riittää tuon mittaiselle. Yli 2 tunnin lenkeillä menen tuolla 20 minuutin säännöllä ja aloitan sen heti alusta, koska jos huomaa että energiat alkavat olemaan lopussa niin on liian myöhäistä nauttia siinä kohtaa lisäenergiaa.

Rupesin miettimään mitä sitten nautin kesken juoksun ja huomasin että aika vakio eväät on millä tulee mentyä.

*High5 geelejä, koska nämä vain sopivat vatsalleni
*Cashew pähkinät
*Clif Bloks energiakarkkeja
*Lindt Excellence tumma suklaa jossa on merisuolaa



Nuo ovat siis aikalailla vakiotavaraa juoksurepussa.

Aloitan aina niin että alkumatkasta nautin enemmän pähkinöitä ja muita joista saa pitkäkestoista energiaa. Lopussa sitten enemmän noita nopeita hiilareita. Toki joka kerta on aina arvoitus miten lenkki tosiaan menee verensokereiden kanssa niin sen kanssa sitten sovelletaan.

Mutta perus sääntönä tuossa on se että nauttii hieman hitaita ja vähän nopeita noin 20 minuutin välein ja lopussa voi ottaa jo enempi nopeitakin. Kofeiini pitoiset kannattaa jättää loppuun.

Pakkailemassa kamoja!
Määrinä muistan lukeneeni jostain että noin 20g hiilareita /20 minuutin välein olisi ok määrät. Tuo sopii ainakin itselleni ja on ollut sellainen mikä pitää myös verensokerit yleensä suht tasaisena.

Onko sinulla jotain tiettyjä herkkuja mitä pakkaat lenkille mukaan ?

Facebook!        Instagram!       Blogit.fi

Kommentit

Suositut