Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro urheilukello testissä!

Suunto julkaisi uuden Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro -kellon.
Ennen kuin lähden purkamaan tätä uutuutta tässä on linkit aiempiin Suunnon kelloihin sekä muutamat linkit tekemiini vinkkeihin ja vihjeisiin miten saat Suunnon sykemittarista kaiken irti.


Suunto Spartan Ultran esittely tästä Klik Klik!



Suunto Spartan Sport Wrist HR tästä Klik Klik!Klik!

Suunto multisport-kellon perusohjeet tästä Klik!

Ja jatko-osa ja syvempiä vinkkejä Suuntoon tästä Klik Klik!

Sitten itse asiaan eli Suunto Spartan Sport Wrist Baro suurennuslasin alle :)

Kesällä olin vielä skeptinen sykkeen mittaukseen ranteesta ja sen toimivuuteen mutta se osoittautui turhaksi ja sama oli tämän kanssa, sykkeet näkyvät olevan hyvin linjassa vyölliseen verrattuna. Kunhan vain muistaa laittaa kellon oikeaan kohtaan rannetta ja riittävän tiukalle.

Tuo ettei ole sykevyötä on aika vapauttava tunne ja se on ehkäpä se eniten arvostamani asia tässä kellossa.

Ensituntuma:

Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro on kevyt,  huomaamaton ranteessa ja mielestäni todella tyylikäs kello.  Käyttöjärjestelmä on sama kuin Ultrassa ja se on selkeä sekä moderni kosketusnäyttöineen ja näytön kontrasti takaa sen että taulun näkee hyvin myöskin aurinkoisella säällä. Kellon näyttötauluja pystyy muokkaamaan oman mieltymyksen mukaan ja itse pidän todella tuosta uuden päivityksen jälkeen tulleesta mallista jossa näkyy mm. auringonlaskun ja nousun ajat. Toki todettakoon että on hieman masentavaa kun näet kellon ulkoringistä kuinka vähän aurinko on esillä tähän aikaan vuodesta.



Tekniset tiedot:

Spartan Sport Wrist Baro on kuin Ultra tai muut Suunnon multisport kellot. Kello pitää sisällään paljon  erilaisia teknisiä ominaisuuksia ja niitä kun opettelee käyttämään saa kaiken irti ja pystyy suunnittelemaan paremmin omaa harjoittelua. 
Sykemittarissa on luonnollisesti linkitys puhelimeen ja saan siihen kaiken tiedon mitä haluan ja nyt kun kello päivittyi siihen saa nopeasti myös älä häiritse tilan mikä on hyvä lisä jos on esimerkiksi palaverissa tai haluaa mennä treeneihin ilman että näytölle tulee viestit ym.
 Kello myöskin seuraa päivittäistä askelmäärää sekä kalorin kulutusta ja nykyään myöskin unta ja sen määrää.
Suunnon multisport-kello ilmoittaa päivittäin miten on mennyt, sekä tulee myös viikkoraportti miten on aktiivisuus tasot saavutettu. 
Laji valikoima on laaja ja käsittää 80 eri lajia ja jos jostain syystä tuosta ei löydy itselle sopivaa niitä on helppo myös muokata ja lisäillä omia.


Löytää pimeälläkin kotiin 

Tässä vielä Suunnon sivuilta tärkeimmät tiedot kellosta


Spartan Sport Wrist HR Baro: Kestävä ulkoilukello jokapäiväiseen käyttöön
Spartan Sport Wrist HR Baro on ensiluokkaisista materiaaleista valmistettu, jokapäiväisessäkin käytössä mukava kello, joka on suunniteltu kestämään kaikissa ulkoilu- ja kuntoiluaktiviteeteissa. Kello käyttää GPS/GLONASS-toimintoja nopeuden, vauhdin ja matkan tarkkaan seuraamiseen sekä huipputason valmistajan Valencellin kehittämää rannesykemittaustekniikkaa sykkeen tarkkailuun. Päivittäinen seuranta pitää kirjaa askelista ja kaloreista sekä tallentaa alimman sykkeen 12 tunnin jaksolla.
Maastossa liikkuessa on tärkeää saada virheettömiä korkeuslukemia. Uusi Spartan Sport Wrist HR Baro käyttää Suunnon FusedAlti™-tekniikkaa, joka yhdistää GPS- ja ilmanpainetietoja tarkempien korkeustietojen takaamiseksi. Kello näyttää myös auringon nousu- ja laskuajat ja antaa myrskyvaroituksen, jos ilmanpaine laskee äkillisesti.
Spartan Sport Wrist HR Baron akunkesto on jopa 20 tuntia sekunnin GPS-paikannusvälillä ja virransäästöasetuksilla, ja 40 tuntia minuutin GPS-paikannusvälillä ja virransäästöasetuksilla.
Parannetut navigointitoiminnot ja uusia hiihto-ominaisuuksia
Ohjelmistopäivityksellä kelloihin lisätään kehittyneitä navigointiominaisuuksia, kuten reittinavigoinnin parannuksia sekä arvioidun saapumisajan ja kohteeseen jäljellä olevan matkan näyttö. Kiinnostaviin kohteisiin navigointia on parannettu lähestymishälytyksillä – kello näyttää selkeän ilmoituksen näytössä, kun lähestytään ennalta määritettyä POI-kohdetta (tallennettu GPS-piste). Auringon nousu- ja laskuajat ovat käytettävissä sekä päivittäiskäytössä että urheilutiloissa, mikä parantaa maastossa liikkumisen turvallisuutta. Spartan Ultra ja Spartan Sport Wrist HR Baro antavat myös myrskyvaroituksia ilmanpaineen muutosten perusteella.
Laskettelijat ja vapaalaskijat hyötyvät laskettelutilojen uusista hiihto-ominaisuuksista, jotka lisäävät näytöllä näkyviä lajikohtaisia tietoja. Uusia ominaisuuksia ovat muun muassa laskujen määrän seuranta, laskujen pituuden näyttö, nousujen ja laskujen pituus ja laskujen enimmäisnopeus.
Suunnon lämpökarttoja päivitetty uusilla Moveilla
Kesäkuussa 2016 julkistetut Suunnon lämpökartat auttavat löytämään parhaat paikat ja reitit harjoitteluun riippumatta siitä, haluatko löytää suosituimmat paikat vai välttää väkijoukkoja. Suunto Movescount -tietokantaan on lämpökarttojen julkaisun jälkeen lisätty miljoonia uusia Moveja, joiden lokit päivitetään kaikissa 16 lajissa lokakuun loppuun mennessä. Näin lämpökartat loistavat entistäkin kirkkaampina ja luovat vahvan reittien ja harjoituspaikkojen verkoston ympäri maailmaa.
Lämpökartat ovat käytettävissä myös ilman Suunto Movescount -palveluun rekisteröitymistä. Kartoista löytyy 16 eri lajin lämpökarttaa, joista voi löytää suosituimpia reittejä polkujuoksuun, pyöräilyyn, avovesiuintiin, hiihtoon ja moneen muuhun lajiin. Lämpökarttojen perusteella omia reittejä voi suunnitella Suunto Movescountissa ja siirtää ne Suunto GPS-kelloon navigoitaviksi.
Valmis vieläkin pidempiin maastoseikkailuihin 
Suunto Spartan -tuoteperheen akunkesto on ohjelmistopäivitysten myötä pidentynyt vuoden kuluessa, minkä ansiosta Spartan-kellot sopivat nyt entistäkin paremmin maastoseikkailuihin. Lippulaivamalli Suunto Spartan Ultra takaa tarkan GPS-paikannuksen ja 35 tunnin akunkeston, jos GPS-paikannusväliksi on valittu 1 sekunti ja virransäästöasetukset aktivoitu. Jos taas GPS-paikannuksen väliksi säädetään 1 minuutti virransäästöasetuksilla, akku kestää jopa 140 tuntia, jolloin kello soveltuu pidemmillekin vaelluksille.
Spartan Ultran tavoin kaikkien Spartan-malliston kellojen akunkesto on nyt pidempi:
  • Spartan Sport: 25 tuntia (1 sekunnin GPS-paikannusväli virransäästöasetuksilla); 80 tuntia 1 minuutin GPS-paikannusvälillä
  • Spartan Sport Wrist HR: 20 tuntia (1 sekunnin GPS-paikannusväli virransäästöasetuksilla); 40 tuntia 1 minuutin GPS-paikannusvälillä
  • Spartan Trainer Wrist HR: 16 tuntia (1 sekunnin GPS-paikannusväli virransäästöasetuksilla); 30 tuntia 1 minuutin GPS-paikannusvälillä
Uusia ulkoiluominaisuuksia Spartan-mallistoon lisäävä ohjelmistopäivitys on tarkoitus julkaista 17. lokakuuta. Samaan aikaan markkinoille tuodaan uusi Spartan Sport Wrist HR Baro -kello (suositushinta 549 €). 
Lähde: Suunto / Republic of Communications

Kommentit

Suositut