PNM Trail polkujuoksu

Ekaa kertaa järjestetty PNM Trail polkujuoksu juostu.
Oli vähän odottavat fiilikset tapahtuman alla mitenkäs se oma juoksu kulkee. Nutsin jäljiltä ei hirveästi ole tullut juostua ja tuossa pari päivää ennen tapahtumaa alkoi takareisi jumittamaan, no ei siitä onneksi koitunut mitään ongelmaa.

Hukassa :)
Aamu käyntiin perinteisellä aamupalalla, varusteiden tsekkaus ym. rutiinit ja menoksi hakemaan kyytiläistä mukaan ja kohti tapahtuma paikka.

Alueella lämmöt päälle ja toteamus että on tänään raskasta :) Toivomus että ehkä se kone siitä lämpeää  kun startti koittaa. Verensokerit tarkkailuun ja ok, hieman laskussa joten banaanin kimppuun ja odottelemaan muiden Sammakoiden kanssa lähtöä :)

Sammakoiden poseeraus , Kuva Anu Manninen
Lähtö oli sopivasti ylämäkeen, toki aika paljon iisimpi mikä oli viime juoksussa:)
Alku oli aika helppoa ja vauhdit maltilliset siinä vitosen ja kutosen väliä sahasi, poluille kun pääsi niin vauhti tippui tuonne seiskan paikkelle. Saatiin hyvä ryhmä kasaan jota taisin vetää siinä perässäni. Matka menee vähän huomaamatta kun on hyvää seuraa jossa juosta. Siinä ehdittiin matkan aikana käydä juoksuhistoriaa kaikkien osilta läpi sekä minun tuota libreä joka tuossa käsivarressa on.
Siitä tuli matkan aikana tarkisteltua verensokereita noin 30 minuutin välein. Ne on kyllä tänä kesänä menneet kisoissa käsittämättömän hyvin. Tällä kertaa ne pysyivät 5.0 -10,5 välillä aina tuonne noin 26 km saakka, sitten ne nousivat noin 12 ja oikeastaan olikin helpotus koska alkoi vähän tuntua vatsassa tuossa noin 22 km kohdalla että enään yhtään geeliä ei mene alas :)Toki loppu olisi ollut ehkä helpompi jos olisi voinut hieman ottaa lisäenergiaa. Muutoin energiaa otin noin 20 minuutin välein, hieman pähkinöitä sekä hieman nopeita hiilareita, tuo on ollut kohtuu toimiva minulle sekä verensokereiden että energian saannin takia.
Tällä siis mentiin pitkoksia pitkin, välillä polkuja ja välillä hiekkateitä. Omaan makuun oli ehkä liika pitkoksia, varsinkin niitä huonokuntoisia. Muutoin järjestelyt oli toimivat ja huoltopisteet ym. olivat toimivia.Juoksu siis sujui hyvin ja olin tuollaisessa noin 4, 20 vauhdissa. Tuossa hieman ennen 20km sitten alkoi tuo ongelma puoleni vasen jalka oireilemaan, sisäreisi, nivunen, lonkankoukistaja mikä nyt sitten onkaan alkoi tuntumaan todella kireältä ja oikeastaan joka askeleella tuntui että puukkoa käännettäisiin sisäreidessä jo nivusissa. Tuon kivun sai onneksi hieman taka-alalle koska olin taas enemmän äänessä kuin hiljaa siinä joukon kärjessä, pahoittelut muille ketkä oli peesissä ja saivat kuunnella :) Siinä sitten jossain noin 22km kohdalla johtaja vaihtui ja tovi tuosta oltiin eksyksissä, ei siinä että syyttelisin ketään mainitsin tuon vaan sen etten tällä kertaa saa ilman syytä syitä niskoilleni että olisin eksyttänyt porukan. Siinä sitten katsottiin karttaa, avattiin kännykkää ja mietittiin, osa lähti toiseen suuntaan katsomaan ja osa toiseen, itse siihen toiseen... toisesta suunnasta sitten kuului että tänne kuuluu mennä. Siinä jäin ryhmästä sellaisen 100-200metriä ja muutaman minuutin paikallaan olo teki sen ettei pystynyt / viitsinyt täysin rikkoa jalkaa ja harppioa ryhmää kiinni.
Vauhdin tiputus siis suosiolla ja matkaa taitoin tyyliin juostaa hetki ja sitten kävelyä ja venyttelyä ja taas juoksua hetki. Tällä setillä etenin lopun ja vauhdit tippui keskimäärin noin 8-9 paikkeille poluilla, hiekkateillä sentään sain pidettyä vauhdit noin kutosen paikkeilla. Yksi kilsa meni toki ihan penkin alle, taisi kestää melkein vartin kun harkitsin että pitäisikö keskeyttää mutta päätin sitten kuitenkin jatkaa matkaa.
Loppuun oli vielä saatu paraspätkä mielestäni , kunnon metsässä rymyämistä ilman kunnon polkua, niitä lisää kiitos ja vähemmän pitkoksia ja hiekkaa.

Maaliin lopulta ajassa 4,4XX jotain, ei ajalla väliä kun sai kuitenkin juosta luvatun 38km päälle puolisen kilsaa kun hieman harhaili :) Nyt tässä kun hetken on parannellut haavoja ja jalkakin tuntuu jo paremmalta niin uutta jo odotetaan ja matkan varrella milen vallanneet ajatukset pitäisikö Vaarat jättää väliin on haudattu, kyllä tämä kuitenkin niin paljon antaa, hyvää seuraa kesken kisan , mahtavia kokemuksia ,uusia tuttavuuksia, itsensä voittamista.. lista on loputon :) Ja olihan se kiva kuulla kun maaliin tuli kiitoksia siitä että vedin porukkaa, oli yksi saanut pokaalinkin. Onnea vielä tätäkin kautta jos en tajunnut siinä onnitella :)

Maalin vihdoinkin :)
Lisää näitä tapahtumia tänne suunnille kiitos, kyllä täällä noita polkuja on ettei tarvitse aina matkustaa niin hirveästi. Reitit nyt ei toki täällä voi kauhean mäkisiä olla mutta jos niitä pitkoksia voisi vähän vältellä, muutoin ei paljoa ole lisättävää tuohon.


Kiitos kaikille joiden kanssa juoksin sekä tapahtuman järjestäjille :)
Nyt hetki jalan kuntoutusta ja lepoa ja sitten uuteen nousuun :)

Kommentit

Suositut