Juoksu vaimon kanssa, uhka vai mahdollisuus ?

Aina välillä minulta kysellään miten pystyn juoksemaan yhdessä puolison kanssa? Mielestäni kovin outo kysymys koska miksi en pystyisi? Lähinnä tuo kysymys on tarkoittanut kaiketi sitä että kun ollaan niin kovin eri tasoiset juoksussa, mutta haittaako sekään yhdessä harrastamiseen?

yhteisellä pitkällä lenkillä

Mielestäni ei haittaa. Olemme alusta asti yhdessä harrastaneet juoksua ja salillakin käymme yhdessä, välillä samoja ohjelmia ja välillä molemmat teemme omiamme, yhtäkaikki hyvää yhteistä tekemistä suhteelle kaikki nuo.

Takaisin tuohon juoksuun ja miksi juoksen kerran viikossa vaimon kanssa. Syitä on lukuisia mutta lähdetään vaikka noista kuntoiluun liittyvistä alkuun. Itse saan arkena juosta kovaa sen minkä kintuista pääsee, mikäpä olisikaan mukavampaa vastapainoa tuolle kuin kunnon peruskuntoa kohottava lenkki poluilla? Siinä on yhteinen tähtäin molemmilla kun viikolla suunnitellaan reittiä ja pohditaan minne mennään. Hyvät valmistelut ja tankkaukset mukaan ja yhdessä puoleksi päiväksi poluille juoksemaan, parhautta sekä kunnolle että parisuhteelle.

Poluilla


Tuossa kun viikot juoksee kovaa ja liki maksimia niin tekee hyvää sekä kunnolle että jaloille myöskin juosta kunnon palauttava lenkki vaimon vauhdin mukaan, tuolloin ei itsellä ainakaan pääse vauhdit karkaamaan liian koviksi vaan ne pysyvät siellä missä ne tuollaisella lenkillä pitääkin olla. Näin saa taas sitä peruskuntoa paremmaksi sekä kroppa tottuu pitkäkestoiseen lenkkiin. Ja voihan tuota tasoeroa tasoittaa lenkeillä monillakin eri tavoin, meillä se menee yleensä niin että itselläni on se painavampi reppu selässä :)Ja onhan nuo pitkät yhteiset lenkit parasta parisuhde aikaa. Missäpä muualla kuin metsän siimeksessä olisi aikaa käydä viikon kuulumiset rauhassa läpi niin että olet oikeasti läsnä eikä ole häiriötekijöitä, taikka suunnitella yhteistä tulevaisuutta. Suosittelen kaikkia kokeilemaan mitä tuo antaa suhteelle ja joskus kannattaa unohtaa se ajatusmaailma että mitä jos en näiden hitaiden lenkkien takia saavutakkaan sitä uutta ennätystä puolikkaalla, onko sillä merkitystä ? Vai olisiko kuitenkin tärkeämpää ja antoisampaa huomata puolisosta uusia puolia ja oppia tuntemaan hänet paremmin? Itse olen ainakin huomannut miten olen oppinut tuntemaan vaimoni paremmin, sekä lenkeillä että muutenkin.

Mitenkäs muilla, onko yhteiset lenkit uhka vai mahdollisuus?
Kommentit

 1. Ehdottomasti mahdollisuus! Joskus on kiva juosta myös vain ihan hiljaa yhdessä. Ollaan joskus fillarointitasoeron kaventamiseen suunniteltu, että kumppani ostaisi fatbiken ja minä suhaisin maantiepyörälläni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska idea teillä , ehdottomasti kokeilemisen arvoinen 😄👍 Meillä menee pyöräily suht helpolla koska laji uusi molemmille ja taso aika sama. Tasoitusta tehty niin että minä teen työn ja vaimo tulee peesissä 😄

   Poista
  2. Mahdollisuus. Paljon juostaan lenkkejä yhdessä. Tasoeroa meilläkin ja siksi esim pitkiä lenkkejä tehdään pyöräillen/ juosten vartin välein vaihtaen.

   Poista
  3. Soveltaen pystyy kyl hyvin treenaamaan yhdessä 👍

   Poista
 2. Vähän sama tilanne kuin teillä. Yksin tulee juostua kovaa ja korkeilla sykkeillä, vaimon kanssa pystyy ottamaan rauhallisemmin ja kasvattamaan kestävyyttä. Juostessa on kivempaa käydä läpi päivän tapahtumat ja puhua mitä suunnitelmia on lähipäiville.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut