Juoksukoulu vs. yksin juoksu!

Etkö sää osaa muka ilman juoksukoulua juosta? Kovin tuttu lause johon törmää niin kovin usein, jopa kesken treenien kuulee tuon lauseen kun jokin puolituttu vastaava tulee kadulla vastaa.
Aloinkin tässä nyt hieman pohtimaan mikä minut ajaa kerta toisensa jälkeen liittymään uuteen kauteen Vauhtisammakolla!

Vauhtisammakon polkujuoksu-lenkillä 
* Tekniikan opetus ja muut vihjeet
   En sano että juoksutekniikkani olisi lähelläkään sitä mitä pitäisi olla, mutta varmasti se on parempi kuin muutama vuosi taaksepäin kuin aloittelin harrastusta. Muistan että mietin jopa kun vastaan tuli muita juoksijoita joiden jalat heiluvat sivuille tehden sellaisen koukkauksen että onko tuo oikea tapa.
Paljon on tekniikka korjaantunut ja nyt ainakin tietä miten pitäisi juosta. Tämä puolestaan auttaa pitämään jalat ja muutkin paikat paremmassa kunnossa ja juoksun taloudellisena. Samoin kaikki vinkit ja vihjeet joita olen saanut tuolta sekä ohjaajilta että muilta juoksukoululaisilta. Tähän lasken kaikki aina vaatetuksesta ravintoon ja viimeisenä muttei vähäisempänä niin vertaistuki varsinkin vammojen hoidossa tai kun on telakalla.

Talvelta muistaakseni reilun 5h lenkiltä !

*Tappavan tasainen arki
 Koska tykkään rutiineista niin ja tasaisesta arjesta niin tämä sopii minulle täydellisesti. Treenit pääsääntöisesti tiettyinä päivinä tiettyihin kellon aikoihin. Helpottaa kummasti kun miettii viikon aikatauluja ja muita. Samalla tuossa on se hyvä puoli ettei tule juostua liikaa vaan jää aikaa muuhunkin kun on kahdet treenit arkena ja viikonloppuna sitten rauhallisempi ja pidempi lenkki.


Porukalla kun kapuaa mäkiä niin ei viitsi laiskotella :)

*Kehitys
Ilman juoksukoulua en ainakaan itse saa samoja tehoja otettua irti itsestäni. Kyllähän sitä tulee yksinäänkin juostua varsinkin kun on taukoa juoksukoulusta mutta tuolloin se on enempi sellaista omalla mukavuusalueella olemista. Enkä tarkoita että aina pitäisi repiä täysiä mutta kyllä se pistää kummasti lisää vauhtia toiseen kun on suunnilleen samantasoinen kaveri rinnalla kirittämässä.
Samoin treenistä tulee systemaattista ja kehitystä tulee väkisinkin kun tulee harvemmin laiskottelun tai muun vastaavan syyn takia jäätyä sohvalle, toimii siis hyvänä motivaattorina jos vaan muuten on motivaatio kohdallaan.*Juoksu on sosiaalinen harrastus
Uudet kaverit. Ehdottomasti yksi iso plussa juoksukoulussa. Tässä on tullut muutaman vuoden aikana tutustuttua moneen uuteen tuttavuuteen ja osan kanssa se ylettyy myös juoksukoulun ulkopuolellekin!

*Helppous
Ei tarvitse itse miettiä että mitähän treenaisi ja miten, saatika missä. Riittää että ilmestyy vain paikalle oikeaan aikaan ja tekee ohjeiden mukaan. Treenit ovat kyllä olleet monipuolisia ja harvoin, jos koskaan on joutunut toteamaan että olipas tylsät ja mielikuvituksettomat treenit:) Ja koska treenit ei ole pelkkää juoksua niin saa siinä vähän tuota lihaspuoltakin välillä treenattua kun repii perässään kahvakuulia tai muuta mukavaa :)

Kenelle sitten suosittelisin juoksukoulua? Kaikille, olit sitten kokenut konkari joka kaipaah uutta haastetta tai preppausta tekniikkaan tai vaikka olisit vasta ostanut elämäsi ensimmäiset lenkkikengät niin suosittelen ainakin kokeilemaan!

Kelissä kuin kelissä tulee lähettyä , kiitos treenikavereiden :)

Jos innoistuit niin löydät lisää Vauhtisammakon Juoksukoulusta täältä Klik Klik!


Kommentit

Suositut