Polkujuoksu talvella ja syksyllä, uhka vai mahdollisuus!

Polkujuoksu on ollut monen huulilla kesän ja onhan se tällä hetkellä todella kovassa nosteessa.

Mitäs sitten nyt kun syksy ja talvi tulee, pitäisikö polkujuoksu unohtaa ja jättää tauolle ?

Vauhtisammakon lenkkiä Kuhankuonolla!

No ei missään nimessä, lamppu otsalle , hyvä porukka kasaan  ja juoksemaan :)

Tässä muutamia vinkkejä miten polkujuoksu onnistuu myös talvella ja syksyllä!

Otsalamppu

Kunnon valaisin on ehdoton että pystyy juoksemaan poluilla.
Valaisimia on laidasta laitaan ja oikean otsalampun hankintaan vaikuttaa kuinka paljon juokset ja kuinka kovin.
Rauhalliseen menoon riittää vähempi tehoiset ja edullisemmat mutta mitä kovempaa ja useammin käyt poluilla sen tehokkaamman valon tarvitset.
Itselläni on 800 lumenen valaisin ja se on ainakin toistaiseksi ollut riittävä


Polut

Nyt pimeän tultua se tuttukin polku näyttää erilaiselta ja siitä löytyy uusia ulottuvuuksia.
Pimeän takia saattaa tututkin maamerkit jäädä näkemättä ja tämän takia itselläni on kelloon aina ladattuna reitti jota kulkea.  Polkujuoksu pimeällä on siis erilainen seikkailu :)
Varsinkin vieraassa ympäristössä kannattaa olla reitti selvillä ja välineet hallussa että osaa käyttää niitä jos tulee tarvetta

Varusteet

Hyvät varusteet ovat myös tärkeä. Täällä on pystynyt menemään aika hyvin normi polkujuoksukengillä läpi talven mutta joskus tulee kelejä jolloin on tarvetta nastoille ja sellaiset kaapista onneksi löytyy.
Vaatettamiseen kannattaa myös panostaa toisin kuin kesällä. Hyvät hanskat ja päähine on itselleni tärkeitä koska ne pitää koko kehon lämpimänä. Tämän lisäksi tietenkin kerrospukeutuminen kelistä riippuen sekä juoksurepussa tarvittaessa kuivaa vaatetta sekä extraevästä jos sattuu eksymään reitiltä.


Asenne

Talvella ja syksyllä juostessa poluilla pitää asennoitua siihen että vauhti on varmasti hitaampaa mitä kesällä. Joten unohda kilometrit ja vauhdit ja nauti matkasta. Varsinkin talvella kun on lunta niin ei siinä ole kiire mihinkään

Juoksuseura

Mikäs sen mukavampaa kuin juosta hyvässä seurassa. Helpottaa sitäkin ettei eksy reitillä sekä jos jollain tulee ongelmia niin löytyy kavereita jeesaamaan. Ja saahan seurasta myös turvallisuuden tunnetta kun juoksee pimeässä metsässä

Innostuitko, jos niin ja kaipaat seuraa poluille niin Vauhtisammakolla alkaa kurssi tuohon polkujuoksukouluun talvella Klik klik!

Tässä on vinkkejäni polkujuoksuun Klik Klik!

Ja tässä vähän viime talven fiiliksiä poluilta Klik Klik!


Kommentit

Suositut