Kuntosali ja kymppitreeni!

Jos satuit lukemaan viimeisin blogipostauksen niin siinä mainitsin että aloitin salilla uuden ohjelman.

Kuntosalilla aloitin nyt kymppitreenin.

Sanooko treeni sinulle mitään?

Rautaa tankoon!
Tuo kymppitreeni saliohjelma on aikalailla erilainen mitä normaalisti teen salilla.
Olenkin täällä tuonut esille paljon että teen raskailla painolla ja lyhyttä sarjaa.

Nyt on kuitenkin hyvä hetki hakea taas hieman kestävyyttä ja erilaista treeniä kun ei ole niin väliä vaikka herkkyys jaloista olisikin poissa.

Jos tuo kymppitreeni on sinulle ihan tuntematon niin tässä hieman siitä lisää.

Kuten ohjelman nimestä voi päätellä tehdään tuossa saliohjelmassa kymmenen toistoa ja kymmenen kertaa. Eli siis yhteensä sata toistoa , kuulostaa supersiistiltä vai mitä :)?

Kymppitreeni kehittää siis voimiasi sekä lisää kestävyyttä ja hapenottokykyäsi.

Tällä treenillä saat salilla varmasti hyvän poltteen lihaksiisi :)

Tässä hieman suuntaa antavia vinkkejä tuohon kymppitreeniin

* Alkuun tietenkin hyvä lämmittely sekä muutamia toistoja alle ennen kuin lataa painoja tankoon että saat tuntumaan liikkeeseen ja lihakset lämpimiksi.


*Tee pääliikkeitä. Ja ei , en tarkoita että heiluttelet päätäsi edestakaisin vaan isoja lihasryhmiä.
Itse jaksotin treenit kolmeen osaan joissa yhtenä päivänä on pääliikkeenä kyykyt, toisena maastaveto ja kolmantena penkkipunnerrus. Näitä kaikkia siis se 10*10. Noiden lisäksi otin joka päivälle 2 avustavaa liikettä joita teen 3*12 toistoa sekä vatsat vielä päälle.
Kymppitreenissä ei siis kannata lähteä hinkkaamaan jotain ojentajaa tai haukkaria vaan ota ne ennemmin avustavaksi koska muuten koko kroppaa rasittavan liikkeen hyöty katoaa

*Tekniikka kunnossa. Eli aloita riittävän pienillä painoilla että tekniikka pysyy kasassa. Voin kyllä vakuuttaa että vaikka aloittaisit kyykyt noin 50% maksimistasi se alkaa kyllä lopussa painamaan riittävästi :) Mietippä jos vetäisit vaikkapa kyykyssä 3*10 satasella, se tarkoittaa että nostaisit 3000 kiloa. 10*10 ohjelmalla jos vedät vaikkapa 70  kilolla on kokonaismäärä 7000kiloa!

* Pidä kirjaa missä kohtaa menet. Tuntuu varmaan turhalta mutta väsymys tekee sen että varmasti siinä sarjojen 6-9 välillä alat miettimään montako on tehty ja paljonko on jäljellä. Samoin pidä sekkari päällä sarjojen välillä ettei tauko veny liian pitkäksi. Noin minuutti tai kaksi on riittävä määrä.

*Pysy liikkeellä taukojen välisen ajan , eli kävele, ravistele jalkoja ym. Äläkä aloita liian isoilla painoilla vaan noin 40-50 % maksimistasi riittää alkuun ja siitä sitten varovasti nostamaan lisää painoa.

Innostuitko kymppitreenistä ?

Kommentit

Suositut