Vuoden kilpailut juostu !

Tämän vuoden juoksut on kilpailuissa nyt juostu ja on aika hetki hengähtää ja aloittaa treenaus ensi vuoteen.

Tulevan vuoden juoksut ovat vielä osittain auki ja osittain jo lyöty lukkoon.
Se mitä ensi vuosi tuo tullessaan on varmuudella varmaa että polkujuoksu on ja pysyy :)

Otetaanpas pieni katsaus tämän vuoden lappujuoksuihin ja mitä niistä jäi käteen .

Paljon tuli uusia tuttavuuksia tämän vuoden juoksutapahtumista ja kiva näin. On aina kiva tutustua uusiin saman henkisiin ihmisiin ja tämä onkin yksi syy miksi noissa tapahtumissa käyn ja varsinkin polkujuoksutapahtumissa tämä mielestäni vielä korostuu :)

Uusia maisemia tuli nähtyä myöskin vuoden aikana sekä ekan kerran Lapissakin tuli käytyä, eikä varmasti viimeistä :)

Ajatuksena oli vielä talvella että ennätyksiä tulisi tehtyä mutta vähiin ne jäi. Syitä tähän on monenlaisia ja yksi on se että löisin jänistelyn salat. Se oli kyllä kivaa ja varmasti tulen ensi vuonnakin olemaan ja vaan kelpuutetaan :) Kiitokset tässä jänistely-kavereille joiden kanssa tuli juostua, oli hyvät parit kaikissa ja sai huoletta juosta kun seura oli hyvää ja pystyi luottamaan että homma toimii :)

Ensimmäinen juoksu jossa otettiin aikaa oli perinteiseen tapaan Aurajoen Yöjuoksu ja 10km.
Kiva tapahtuma jossa paljon tuttuja. Kunto ei ihan terävimmillään ollut mutta onneksi oli hyvä kirittäjä eli kiitokset Juusolle vetoavusta vaikka lopussa en enää perässä pysynytkään. Aika painui hieman päälle 44 minuutin. Lisää Aurajoen yöjuoksusta täällä!

Aurajoen Yöjuoksua 

Muutama viikko tämän jälkeen olikin vuorossa ensimmäinen polkujuoksu johon osallistuin.
Ehkäpä tästä syystä tuo Bodon Trail onkin jäänyt eniten mieleeni. Reitti oli mitä mahtavin ja kunnon suo pätkät kruunasivat sen. Huono juoksu muuten itseltä mutta hauskaa oli :)
Bodom Trailista lisää täällä!Forssan Suvi-Ilta olikin vuorossa seuraavana ja elämäni ensimmäinen keskeytys. Piti lähteä hakemaan uutta ennätystä puolimaratonilla mutta lämmin keli pisti kropan ja verensokerit tilttiin ja keskeytys oli ainoa oikea ratkaisu tuohon kohtaan, ensi vuonna sitten ehkäpä taas kotikonnuille ottamaan revanssi :)
Tarkempi rapsa Forssan Suvi-Illasta tässä!
Raatobussissa
Kotikisat jatkuivat perinteiseen malliin kesäloman aloituksella Paavo Nurmi Maratonilla.
Elämäni ensimmäinen jänisjuoksu ja hieman se ehkä laittoi jännittämään. Onneksi turhaan koska kaikki oli järjestelty hyvin ja pariksi sattui Petra joka nakutti sekunnin tarkalleen kilometrejä oikeaan aikaan , helppo oli siis olla siivellä :)
Paavo Nurmen raportti tässä!

Perus posekuva Paavolta

Tämän jälkeen olikin kesän kohokohta ja matka Ylläkselle. Polkujuoksua siis taas tiedossa.
Matkana oli 30km ja vaimon kanssa yhdessä matkaa taitettiin noin puolet matkasta. Mahtavat maisemat ja varmasti tuonne menen vielä uudestaan ja pidemmälle matkalle.
Hyvä fiilis jäi ja kaikki meni oikeastaan kuten pitikin :)
Lisää Nuts Pallas juoksusta tässä!
Yllästä huiputtumassa!

Elokuun alussa olikin taas aika juosta kotipoluilla ja vuorossa oli Paavo Nurmi Trail 38km.
Tuttuja reittejä ja maisemia oli siis tiedossa. Ekaa kertaa tuo järjestettiin ja siihen nähden kaikki toimi kuten pitääkin. Oma juoksu meni alkuun ok ja sitten veti jalka ja koukistajat jumiin, toki tuota ennen oltiin jo harhailtu reitillä :) Pieni pettymys siis oma juoksu mutta tuollaista se välillä on.
PNM Trailin fiiliksiä täältä!

Siinä oltiin hukassa :)
Syyskuussa olikin vuoro juosta Ruissalossa, siellä juoksemiseen ei vaan kyllästy koskaan :)
Vuorossa oli taas jänisjuoksu ja matkana puolimaraton ja tavoitteena oli saada kellot pysähtymään aikaan 1.50.00. Kiitokset taas taisteluparilleni JiiPeelle kenen kanssa homma maaliin vedettiin.
Ruissalojuoksusta lisää tässä!

Tulevat suunnistajatko ne siinä hymyilee :)
Vuoden viimeisenä ja ehdottomasti odotetuimpana olikin Vaarojen Maraton. Ehdottomasti rankin reitti jossa olen juossut mutta samalla kyllä myös hienoin. Satavarmasti minut nähdään tulevaisuudessa uudestaan tuolla. Oma juoksu meni plörinäksi diabeteksen takia ja aika jäi kauaksi siitä johon rahkeeni riittäisi mutta eipä se haittaa. Kivaa oli ja nautin kyllä koko rahan edestä :)
Vaaroista lisää tästä!

2km loppunousu takana :9
Näin siis tänä vuonna. Yhtään maratonia ei ollut mukana , tai siis asfalttimaroja eikä kovaa puolikastakaan. Ehkä sitten ensi vuonna jos aikataulut ym. natsaa. Se mikä on varmaa on se että polkujuoksu on ja pysyy ja sen ympärille sit otetaan ne mitä on järkevä ottaa :)


Kommentit

Suositut