Treenaatko aina kuntosalilla täysiä ?

Kuulutko sinä niihin jotka treenaavat aina salilla täysiä ja jokaisen sarjan uupumiseen saakka ?

Oletko miettinyt että se ei välttämättä ole optimaalisin tapa kehittyä ?

Joskus voisi olla parempi että jaksottaa salitreenit niin että ne tekee viikko viikolta kovemmin !


Mitä haittoja sitten mahdollisesti tuosta sinulle on että väännät jokaisen sarjan aina uupumiseen saakka ?*Pidemmällä aikavälillä se voi hidastaa kehitystä

*Salitreeni kannattaa pitää nousujohteisena ja voi olla vaikea lisätä toistoja tai painoja jos vedät aina ihan ääriuupumukseen itsesi.

*Yliharjoittelun riski kasvaa jos aina treenaat äärirajoille itsesi.

* Jos vedät jokaisen sarjan ääriuupumukseen niin se vähentää treenissä nostetun painon määrää ja saattaa hidastaa kehittymistäsi. EsimTeknerkiksi 3 sarjan treeniliikkeessä ensimmäisen sarjan vetäminen äärimmilleen rokottaa  toistomäärää seuraavissa. Toisessa sarjassa saattaa tulla enää 7–8 toistoa samalla painolla, kolmannessa enää 6–7 toistoa. Silloin treenimäärää kertyy vähemmän kuin maltillisemmin aloitettaessa. Kertyvä treenimäärä ok tiukoilla sarjoilla taas on erittäin tärkeä kehittymistä määräävä tekijä.*Tekniikka saattaa kärsiä. Jos tekniikkasi pettää se altistaa sinut helpommin loukkaantumisille. Ja kun olet loukkaantuneena et pääse treenaamaan ja näin ollen kehitys pysähtyy.

*Terveysriskit. jos kärsit esimerkiksi korkeasta verenpaineesta niin äärimmilleen pusketuissa sarjoissa se nousee enemmän kuin hieman iisimmin otettaessa.

Mikäli kuntosali on sinulle ihan uusi juttu niin täällä vinkkiä sinne Klik!
Muistetaan siis ottaa välillä hieman kevyemminkin salilla eikä aina pusketa itseämme äärirajoille :)

Otathan blogin seurantaan myös Somessa

Facebook    Instagram!


Kommentit

Suositut