Miten ne lihakset saisi kasvamaan?

Oletko käynyt jo hetken salilla ja mietin miksi ei lihas kasva, tai kenties juuri aloittamassa kuntosalilla käyntiä ja mietit mitä pitäisi tehdä jotta lihas kasvaisi ?

Vaikka itse tällä hetkellä en lihasta hirveästi kasvata salilla vaan enempi keskittynyt voimaan niin kyllä silti pidän huolen siitä ettei ihan kaikki lihakset katoa juoksun myötä.

Tässä mielestäni tärkeimmät pointit millä saat lihakset kasvamaan.

Pitkäjänteisyys, älä odota ihmeitä heti ja valtavia hauiksia vaan treenaa säännöllisesti niin kyllä ne lihakset sieltä esille tulevat.

Syö riittävästi. Muista ravinnon merkitys ja syö oikein. Paljon kun syöt niin kalorit kyllä saattavat kerryttää ylimääräistä, mutta jos painonnosto on johdonmukaista niin iso osa energiasta pitäisi muuttua lihakseksi. 

Liian pitkät sarjat. Jos teet pitkiä sarjoja salilla saat kyllä lihakset pumppiin mutta tuo johtunee tulehduksesta eikä lihasten kasvamisesta. Suosi siis maksimissaan 15 toistoa per sarja, jos sarjat ovat pidempiä on paino liian kevyt että saisit lihaskasvua.

Syö säännöllisesti. Jos syöt epäsäännöllisesti se on aika sama jos et söisi lainkaan. Liian pitkä ateria välit myös hidastavat ja pysäyttävät aineenvaihdunnan


Vaihda ohjelmaa. Älä junttaa kuukaudesta toiseen samalla totutulla ohjelmalla vaan anna kropallesi uutta ärsykettä ja vaihtele ohjelmia noin 6-10 viikon välein.

Muista levätä. Muista pitää lepopäiviä jotta lihaksesi palautuvat ja muista myöskin nukkua riittävästi!

Seuraathan blogia jos Somessa

Instagram
Facebook

Kommentit

Suositut