Bodom Trail 2017

Bodom Trail polkujuoksu sai luvan olla paikka jossa tuli juostua poluilla ensimmäistä kertaa lappurinnassa.  Ja olisiko voinut parempaa paikkaa tai tapahtumaa tähän ollakaan, tuskinpa vain.
Kaikki järjestelyt toimivat moitteetta, ei pelkästää bussikuljetukset sekä numeroiden jako jo bussissa vaan myös jo ennen tapahtumaa tulleet infot sekä tapahtumasta että myöskin polkujuoksun ohjeista joita ottaa tapahtumassa huomioon. Kaikki sanastot tuli sekä ohjeet miten huomioida muut juoksijat ohituksissa.
Pientä tankkausta ennen starttia

Itse kisa ja reitti oli kovasti mieleeni, sekä keli. Aurinko ja kesä on tulossa :)
Reitti oli mukavan haastava mielestäni. Oli nousua , jyrkkää ja vielä jyrkempääkin sekä ihan vaan normaalia nousua :) Muutoin reitistä niin oli paikoin teknistäkin, sopivasti kaikkea mitä polkujuoksussa kuuluukin olla. Ehkä suurimmat elämykset tuli koettua suo-osuuksilla /kosteikossa. Niissä pääsi sisäinen pikkupoika taas esille ja olisi melkein tehnyt mieli jäädä luttaamaan niihin sekä juosta uudestaan ja uudestaan niistä. Kengätkin pysyi jaloissa vaikka pari kertaa tuntuikin että nyt taitaa salomonit jäädä sinne kun tulikin hieman syvempi upotus mitä odotin. Ihan vyötäröä myöden ei tullut käytyä mutta toinen polvi peittyi muutaman kerran mutaan :)

Yllättävän puhtaana pysyivät :)

Pakko todeta että vaikka itsellä tuli varmastikin huonoin juoksu tuloksen puolesta niin ehdottomasti tämä on se mikä antaa eniten ja mitä haluan tehdä. Ei näitä kokemuksia voi vaan jättää kokematta. Satavarmasti ensi vuonna lähtökarsinassa ollaan !

hymyilyttää vaikka juoksu ei kulkenutkaan 

Oma juoksu ei siis ihan nappiin mennyt, toki ei se haittaa koska ei ollut tarkoitus mitään aikaa vastaan juostakaan vaan nauttia ja haastaa samalla sopivasti itseään. Noin neljä kilometriä meni ihan ok, tämän jälkeen alkoi viime viikon lopun kymppi painamaan jaloissa sekä pienet krampit sekä jaloissa mutta myös kyljessä alkoivat vaivata. Tuo kylki nyt ei tullut yllätyksenä koska vielä eilen kävellessäkin se vaivasi mutta jotenkin sitä taas uskoi ja toivoi että se menee ohi, no eipä mennyt. Tämän jälkeen tiputtelinkin vauhtia ja pyrin juoksemaan päivän mukaan ja menin siinä rajoilla missä pystyi menemään. Noin kaks kilometriä ennen maalia iskikin sitten takareiteen kunnon kramppi kun yritin hypätä kaatuneen puun yli kuin ninjat konsanaan. Ei sentään leikki jäänyt siihen vaikka melkein silmissä musteni, hetki venyttelyä ja kävelyä ja taas mentiin kohti maalia.

Positiivisiakin juttuja oli paljon tänään juoksussa. Isoin niistä oli verensokerini ja se että niiden kanssa ei tullut ongelmia. Toki lämmin keli laski niitä aika rankalla kädellä koska keho ei ole vielä tähän tottunut ja geeliä saikin syödä noin puolen tunnon välein. Kieltämättä tuli jossain vaiheessa tunne että on kuin ilmapallo kun menee siellä kun vatsa alkoi turpoamaan niistä :)
Mutta siis muuten ne pysyi hyvin kontrollissa ja oli koko juoksun ajan siinä 4,5 - 8,5 välissä. Mahtavaa ja supersiistiä että on tuo Libre käytössä.

aamupalan jälkeen asettui hyvin kohdilleen ja pysyikin koko päivän !

Yhteenvetona todettakoon että tapahtuma ja reitti menee heittämällä top3 kisoihin kaikesta huolimatta ja itsensä voittamisestahan tässä on kyse ja elämyksistä. Molempia oli tänään tarjolla !

Kommentit

Suositut