Voiko kuntoa pitää yllä muutenkin kuin juosten!

Jaahas, kelit alkavat näyttämään asteita jolloin minua ei helpolla saa ulos juoksemaan joten on aika keksiä jotain muuta. Tai no olisihan tuo salin matto yksi vaihtoehto mutta se ei oikein nappaa.

Tuosta tulikin mieleen että voiko kuntoa ylläpitää muutenkin kuin juosten.

Mielestäni voi sillä ei kroppa , keuhkot ja sydän tiedä mistä se rasitus tulee.

Itse tuli tuossa vuosi takaperin juostua ainoastaan noin 20km viikossa, mutta pyöräilin paljon siinä ohella. Myönnän toki että juoksuvauhti ehkä inan tippui mutta ei merkittävästi ja peruskunto kuitenkin nousi koko ajan. En siis kokenut että olisi tullut suurta hallaa tuosta ettei hetkellisesti tullut juostua samoja määriä mitä aiemmin.

Toki jos valmistautuu esimerkiksi maratonille niin on juostava jotta kroppaa tottuu iskutuksen rasitukseen ja että saa juoksuvauhdit kuntoon. Jos unohtaa tuon ja hifistelyt vauhtien suhteen niin muutamien viikkojen tai kuukausien vähemmillä juoksumäärillä ei siis ole mitään merkitystä kunhan muuten liikkuu ja pitää kunnosta huolen.

Mielikin siinä pysyy virkeänä kun tekee välillä muutakin sekä kroppakin kiittää kun saa erilaista ärsykettä ja samalla sitä antaa lepoa paikoille jotka ovat juoksussa kovilla ja näin ollen erilaiset rasitusvammat loistavat poissaolollaan.

Tällaisia ajatuksia tällä erää, liikutaan siis monipuolisesti ja liikunnasta nauttien.


Kommentit

Suositut