Mitä jos lepopäivät unohtuu!

Välillä taas asiaa levosta ja lepopäivien merkityksestä koska sitä nyt ei vaan voi likaa korostaa.
Itselläni ainakin on ollut joskus tapana käydä niin että joutuu jarruttelemaan itseään ja intoa treenata.

Kokemuksen ja telakoiden kautta on onneksi jo oppinut himmailemaan ja pitämään lepopäiviä, toki itselläni parasta lepoa on dynaamiset lepopäivät, joogaa, kävelyä koiran kanssa ym. koska päivittäin tulee istuttua paljon niin kroppa menisi pahemmin jumiin jos lepopäivinä vain makaisi sohvalla ja pelaisi pleikkaa.

Pitää muistaa levätä ettei paketti leviä!


Mitä sitten voi tapahtua jos et pidä lepopäiviä kovan treenin keskellä

Kortisolitasot nousevat.  Moni varmasti tietää ettei kortisolihormoni ja painohallinta ole hyvä yhdistelmä. Kortisoli kerää rasvaa mutta sen lisäksi kortisolilla on negatiivisia seurauksia immuunijärjestelmään. Voiko siis treenaamisessa olla syy miksi flunssa iskee sinuun aiempaa useammin ?

Sydän on kovilla. Ylikuormituksen tunnistaa siitä että sydän hakkaa aiempaa kovemmin, sekä levossa että rasituksessa. Muista siis olla kiltti sydämellesi ja levätä välillä.

Lihasmassa katoaa. Liian kovaa treenamisella saattaa olla lihaskasvuun täysin päinvastainen vaikutus mitä haet. Lihassolujen jatkuva rikkoituminen ilman palautumista johtaa lopulta lihasten menettämiseen ei kasvuun.

Joskus voi olla hyvä karata treeneistä ja tehdä jotain muuta !

Olo ei tunnu hyvältä. Harjoittelu aiheuttaa lihaksiin pieniä vaurioita jotka tarvitsevat aikaa parantuakseen. Jos ne eivät sitä saa tuloksena on turvotusta arkuutta ja joskus jopa tulehduksia. Oman olotilan huonontuminen on siis merkki että olisiko aika höllätä ?

Väsähtäneet lihakset. Glykogeeni on energianlähde ja jos et pidä lepopäiviä niin varastot tyhjenevät. Tästä on seuraksena se, että lihaksesi väsähtävät aiempaa helpommin.

Blogi löytyy myös Somesta

Facebook!
instagram!

Ota blogi seurantaan myös näissä palveluissa:

Blogit.fi
Blogipolku
Bloglovin
Kommentit

Suositut