kohti Paavo Nurmi trail run - polkujuoksua!

Tällä viikolla on keskitytty jalkoihin aika pitkälti treenien osalta. Alkuviikko meni lomaille ja kalastaen mutta sen jälkeen sitten palattiin arkeen ja poluille juoksun osalta. Oli kyllä kohtalaisen tiukka setti eka juoksutreeni merireissun jäljiltä mutta sen jälkeen onkin kaikki ollut taas helpompaa :) Salillakin tuli taas muutaman kerran käytyä ja kyllähän sielläkin taas viihtyy pienen tauon jäljiltä. Hieman harmittaa ettei ole oikein ehtinyt pyöräilemään mutta kait sillekin aikaa löytyy jatkossa, jos ei muuten niin ainakin työmatkapyöräily tulee taas kuvioihin kun arki koittaa taas huomenna.

Tunkkausta!
Muuten onkin nyt aika kääntää katseet ensi viikon lauantaihin ja Paavo Nurmi Trail Run -polkujuoksuun. Varmaankin muutaman kevyen lenkin ensi viikolla heitän ja ehkä salilla käyn kerran tai kaksi. Kehonhuoltoa tulee ainakin tehtyä.

Vaikka tuo tule kisa ei reittinä ole niitä kaikkein pahimpia niin täytyy siihenkin hieman valmistautua, on matka kuitenkin noin 38km poluilla. Aikaa tuohon tulee menemään noin 1,2- 1,5 kertaa se mitä menisi asfaltilla.

Oma valmistautumiseni noihin rankempiin noudattelee aina aikalailla samaa kaavaa. Aikoinaan kun valmistauduin ensimmäiseen maratoonin niin olin laskenut kaikki ruokamäärätkin valmiiksi, en enää sentään ihan niin tarkkaan sitä tee.

mäkivetoja!

Lähinnä menee niin että viikko- kaksi ennen alan hieman hiljentelemään treeniä, varsinkin viiminen viikko on kevyt. Hieman kevyttä liikuntaa ja pari lenkkiä. Ei mitään uutta ja ihmeellistä eikä mitään maksimeja vaan akkujen latailuja. Ruokailun suhteen menee yleensä niin että 2-4 päivää ennen tapahtumaa tankkaan hieman enemmän, ei mitään liioittelua vaan sellainen pieni lisäys normimääriin. Tummaa leipää koitan vältellä sekä pihvejä myöskin. Nesteytyksen aloitan myös noin 2-3 päivää ennen, vähän riippuen keleistä. Pelkkää vettä en litki vaan myös vissyä, ehkä hieman urheilujuomaa myöskin. Ei siis mitään maata mullistavaa vaan ihan perusjuttuja.  Muuhun valmistautumiseen kuuluu tsekata päivää ennen että kaikki kamat on kunnossa ja puhtaat, kisan ajaksi geelit ym. on valmiit. Pari päivää ennen kisaa leikkaan varpaan kynnet ettei tule sen suhteen ongelmia, tuosta olen tarkka enkä vähiten diabeteksen takia koska en halua tiputtaa kynsiä :) ja näin ei onneksi ole koskaan käynyt. Jos mahdollista niin haen jo päivää aiemmin aina numerolapun ym. tarvikkeet kisatoimistolta. Näin kun kaiken valmistelee valmiiksi ei tarvitse kisapäivänä niihin uhrata aikaa ja jännittää onko kaikki kunnossa :)

On tällä viikolla ehditty akkujakin lataamaan :)


Tässä muuten menneen viikon treenit:


Keskiviikko: 
Polkujuoksu: 21,4 km ja 2h 54 min. Hyvä juoksu kaverin kanssa. Lämpö ja kostea merireissu teki juoksusta aikalailla normaalia rankemman !
Jooga: 50min

Torstai:
Sali: Rinnalleveto 5*5 22,5kg - 47,5kg. Clean & Jerk 5*5 22,5kg- 42,5kg. Tempaus 5*5 22,5kg- 35kg. Hauis ja ojentaja 3*12 ja päälle vatsoja vielä
Venyttely: 27minuuttia

Perjantai:
Jooga: 40 minuuttia
Kuntosali: Etukyykky 5*5 32,5kg- 47,5kg. Takakyykky 5*5 45kg- 80kg. Maastaveto 5*5 55kg- 120kg. Penkkipunnerrus 3*12 47,5kg ja päälle vatsoja

Lauantai:
Polkujuoksu: 11,6km 1h 53 min. Lähipoluilla. Noin 30-40 minuuttia lenkistä mäkivetoja ja uusien juoksusauvojen testausta mäkitreenissä.
Venyttely: 35 minuuttia

Sunnuntai:
Jooga:  1h 5min


Vielä joskus nuo mäet alkaa sujumaan!

Kommentit

Suositut