Turun keskusta ympäri portaita juosten!

Muistelin kaverin kanssa että keväällä oli jossain juttua että Turun keskustaan olisi tehty valmis reitti joka kiertäisi alueen portaita. Ja olihan sellainen.Tuolta löytyy Portaat.


Lähdettiin tietenkin juosten ne kokeilemaan. Jälkikäteen huomattiin että osa olisi pitänyt mennä ylhäältä alas, me mentiin tietenkin ne kaikki alhaalta ylös. Vähän se tuntuikin epäloogiselta että tulet ne alas, sitten ylös ja uudestaan alas :) Reitti oli helppo kulkea kun latasi kännykkään Nomadi -sovelluksen. Se näytti reitin sekä puhelin tärisi aina kun oli oikealla portaalla, jopa minä onnistuin suunnistamaan eksymättä :)
Muuten reitti oli paljon helpompi mitä kuvittelin, toki vauhtia lisäämällä olisi saanut rankemman mutta mentiin puolison vauhdilla niin se riittää tähän treeniin. Muutamat kunnon portaat oli mitkä laittoi hapoille kunnolla ja parit uudetkin löytyi joihin ei ole vauhtisammakon treeneissä jostain syystä eksytty :)Matkaa reitille tuli noin 12km ja 1256 porrasaskelmaa. Muutama lyhyempikin variaatio on olemassa tuosta, lyhin taisi olla 2km. Suosittelen kokeilemaan, ja voihan noi mennä vaikka kävellenkin läpi !Reittiin kuuluu seuraavat portaat*Tuomiokirkon portaat
*Ryssänmäenrinteen portaat
*Taidon portaat*Tiedon portaat ja portaat Koskenniemen aukiolle
*Pyhän Kerttulin oikopolun portaat
*Wecksellin portaat
*Mustainveljesten portaat*Olavin puiston portaat
*Samppalinnan musiikkipaviljon takaa lähtevä portaat
*Neitsyt polun portaat
*Portaat urheilupuistoon sekä alas martinkadulle*Martinkirkon portaat kirkon ympäri
*Martin portaat
*Eerikinrinteen portaat ylös, sairashuoneenkadun ja eerikinkadun risteyksestä, alas linnankadulle
*Varvintorin portaat*Veistämönaukion portaat
*Mikaelin kirkolle johtavat portaat ja Mikaelin kirkon portaat
*Portaat puolalanmäelle
Kommentit

Suositut