Esittelyssä Fatbike

Ehkä olisi paikallaan hieman avata tuon läskipyöräilyn saloja hieman ja ehkä poistaa tiettyjä myyttejäkin joita liittyy Fat bike -pyöriin.Talvi ja Fatbike, lyömätön yhdistelmä !


Itselläni on siis kulkupelinä tuo Stevens Mobster Fatbike !

Läskipyörät huipulla!

Jos kaipaat jotain speksejä läskipyörästä niin pahoittelut, niitä ei tässä nyt tule. Enempi fiilistelyä mhin kaikkeen tuo Fatbike taipuu.

Hommasin siis itselleni viime kesän lopulla tuon pyörän. Pitkin talvea tuli ajatusta pyöriteltyä johtuen juoksijanpolvesta ja kaipasin jotain korvaavaa tilalle sekä jotain vastapainoa juoksuun.

Nautiskelu lenkkiä ja kahvit mukana !

Nyt on siis tullut koettua talvi ja lumet sekä niillä ajaminen, jää sekä sen liukkaus. Hyvät ja kuivat polut sekä kalliot ja myös syksyn pimeys ja todella märät lenkit liukkailla kalliolla ja suolla sekä mutaisilla poluilla. Täytyy todeta lyhyesti että Fatbike on kyllä omimmillaan noissa kaikissa.

Pitkoksilla tasapainoilua 

Itse en talvella hommannut nastarenkaita vaan samoilla menin talven, hyvin pärjäsi ja kun oli pahimmat pääkallokelit jätin lenkin väliin. Niitä ei montaa tapahtunut vaan melkein joka kelillä pitoa löytyi sopivasti että pystyi poluille menemään. Talvi muutoin on ehkä suosikki ajaa Fätillä. Hanget ja lumiset polut, se pito mikä löytyy ja vapauden tunne mennä minne mieli halajaa. Ehdottomasti kokeilemisen arvoista kaikille. Muutenkin tuon läskin pito on uskomattoman hyvä märälläkin kalliolla sekä suolla ja mutaisilla alustoilla, enemmän se on sitten kuskista kiinni jos ei pitoa saa renkaisiin ja reisien voimista jos alkaa ylämäessä lipsumaan. Tuota tekniikkaa onkin joutunut kantapään kautta opettelemaan tässä,mutta onneks ei muutamaa pientä osumaa enempää ole sattunut :)

Pakollinen kuvauspaikka 

Kaikenlainen maasto on siis tullut tutuksi tuolla ja olen sillä työmatkojakin mennyt.
Itseäni siis kiehtoo eniten tuossa se että pääsee luontoon ja paikkoihin joihin ei välttämättä muuten tule mentyä, sekä sillä on mukava lähteä heittämään lenkkiä ja etsiä uusia polkuja juoksuakin varten.
Työmatkatkin taittuu sillä mukavasti. Ainut huonopuoli siinä oli se että etsin työmatkalta polkuja ja löysinkin hyvän reitin mutta aika toki hieman piteni mitä matkaan muuten olisi mennyt :) 
Ja tähän pitää nyt todeta mitä moni on kysynyt varsinkin kun töihin on Fatbikella pyöräillyt. Ei, Fatbike ei ole raskas polkea, ei asfaltillakaan :) Toki mieluummin metsään sillä menen mutta kulkee kyllä hyvin normi pyöräteilläkin :)

Retkeilyä läskpyörän kanssa

Iso plussa myös läskipyöräistä sen monipuolisuudelle, tykkää sitten ottaa kovan treenin pyörän kanssa tai vaikka kamera mukaan ja retkivaihde päälle ja kahvia termariin. Tai teltta mukaan muutaman päivän retkellä niin taipuu kaikkeen tuohon.

Syksyn pimeydessä uusia reittejä etsimässä !
Voin siis hyvin suositella läskipyörää kaikille, sopii ajoon kuin ajoon ja jos halajat yhtä pyörää niin suosittelisin ehdottamasti Fatbikea . Tuo on kyllä sellainen kapistus että sitä ajoa ja tunnetta on vaikea kuvailla. Se pitää ehdottomasti kokeilla ja onneksi siihen moni liike tarjoaakin mahdollisuuden. 

Ei lenkkiä ilman kuvaa Mobsterista
Tuossa vielä linkki youtube- tililleni jos kiinnostus heräsi ja haluat käydä katsomassa pätkiä mihin Stevens Mobster taipuu klik


Kommentit

Suositut