Juoksu talvella, mitä ottaa huomioon ?

Niin se talvi vain joka vuosi tulee, kuten tänäkin vuonna.

Olen saanut jonkin verran vastailla kysymykseen että miten voi juosta ympäri vuoden ja varsinkin talvella ja eikö se ole hankalaa ?

No eipä oikeastaan ja itseasiassa jopa tykkään juosta talvella, varsinkin jos on lunta paljon ja pääsee poluille tunkkaamaan :)

Tässä tulee nyt hieman vastauksia edellä oleviin kysymyksiin sekä hieman vinkkejä miten selätät talven ja pystyt juoksemaan.

*Sovita juoksuvauhtisi oikein ja lenkkien pituudet olosuhteisiin. Talvella vauhti tippuu väkisinkin varsinkin hankalissa olosuhteissa.

*Valmista itsesi harjoituksiin hyvin, itse tarvitsen lämmittelyä noin puolet enemmän mitä kesällä. Samoin lähden hieman rauhallisemmin liikkeeseen enkä heti vetele täysiä että kroppa lämpenee sekä keuhkot tottuvat kylmään. Jälkiverryttelyt pidän ulkona lyhyenä ja siirryn nopeasti sisälle.

*Pidä lepoa , älä stressaa huonossa tai kylmässä kelissä jos lenkki jää tekemättä, muutama välipäivä voi tehdä vaan hyvää.

*Pyri pitämään juoksutekniikka kasassa ja askellus rentona, tämä auttaa pysymään pystyssä liukkailla sekä välttämään rasitusvammoilta.

*Näy, käytä heijastimia, lamppuja, pyri liikkumaan valaistuilla reiteillä.

*Panosta juoksuvaatteisiin. Keho poistaa lämpöä hien avulla myös talvisin, siksi vaatteiden pitää poistaa kosteus pois iholta. Keskimmäinen vaatekerros taas säätelee lämpöä ja ulommainen suojaa kylmältä

*Muista että voit tehdä myös korvaavia treenejä esimerkiksi hiihtoa tai pyöräilyä

Muista talven haasteista tässä Diabetes ja talvijuoksu!Kommentit

Suositut