Kestävyysharjoittelu, miksi sitä kannattaisi tehdä ?

Mietin tuossa kun nyt on muodissa kaikki HIIT- Treenit sekä interavallit ja vastaavat ovat nyt kaikkien huulilla ja muodissa että miksi sitä kestävyysharjoittelua silti kannattaa tehdä.

Pitkillä lenkeillä ehtii myös ihastelemaan maisemia!


Ehkäisee vammoja

Koska pohjat on niin juoksussa kuin muissakin lajeissa se kaiken aa ja oo.
Hyvä peruskunto valmistaa sinua kovempiin treeneihin ja harjoitteisiin ja näin ollen se vähentää rasitusvammoilta.  Lihakset, nivelet ja jänteet tottuvat treeniin ja näin kehosi on kestävämpi ja valmiimpi koviin harjoituksiin.

Hapenottokyky kehittyy

Kestävyysharjoittelu rauhallisesti tehtynä kehittää hapenottokykyäsi. Pienien verisuonten määrä keuhkojen ja lihasten ympärillä kasvaa ja tämä tehostaa hapen kulkeutumista lihaksiisi.

Monipuolisuus

Harjoittelun monipuolisuus on tärkeää, sekä henkisesti että fyysisesti.
Varsinkin jos treenaat useasti viikossa on tärkeää ettei vedä vain kovia treenejä. Pahimmassa skenaario on että kroppa pettää jos vetää vain kovaa. Itselläni toimii tyyli jossa jokaista kovaa treeniä vastaava määrä tehdään hiljaisella teholla. Kestävyysharjoittelu rauhallisesti tehtynä on kuin aktiivista lepoa. Alhainen intensiteetti nopeuttaa palautumistasi sekä tehostaa verenkiertoa.

Peruskuntoa voi nostaa monella eri tavalla, pyöräily on itselle yksi niistä!


Sosiaalinen tapahtuma

Kevyt ja rauhallinen juoksu on mukavaa tehdä porukassa ja tuolloin pystyy eri tavalla keskustelemaan muiden kanssa kun ei vedetä kieli vyön alla vauhtia :)
Pitkillä lenkeillä on hyvä myös antaa aikaa muullekin kuin juoksulle. Hyvin voi pysähtyä katselemaan maisemia tai kävellä välillä jos siltä tuntuu :)

RUOKA

Pitkillä lenkeillä on lupa nauttia eväistä :) Mitä pidempi lenkki sen paremmat eväät :)

Blogi löytyy myös Somesta

instagram
FacebookKommentit

Suositut