Kuinka pitkä tauko toistojen välillä ?

Kuntosali treeni on taas maistunut ja kunnolla, sen varmaankin huomaa myös täällä koska tuntuu että että yhä useammin on aiheet koskeneet saliharjoittelua.Moni on kysellyt hieman saliharjoittelusta ja pyytänyt siihen vihjeitä ja vinkkejä.
Yksi mitä on useasti kysytty on se että kuinka pitkään pitää huilata sarjojen ja toistojen välillä, mikä olisi se oikea määrä ?

Ihan sellaista yleispätevää kaikkiin treeneihin sopivaa yhtä taukoaikaa ei ole olemassa vaan palautusaika riippuu täysin siitä mitä treenaat ja millaisilla painoilla.

Nyrkkisääntönä toimii sellainen että jos teet kuten minä eli vähemmillä toistoilla ja suuremmilla painoilla niin tuolloin palautusajat ovat pidempiä. Itselläni ne vaihtelee puolesta minuutista jopa viiteen minuuttiin, jos mennään ihan kunnolla maksimipainoilla.

Toisinpäin jos taas treenaat pienemmillä painoilla ja pidempiä sarjoja niin tauot voivat olla lyhyempiä, esimerkiksi noin minuutin mittaisia tai lyhyempiäkin.

Ja jos haet salilta kestävyyttä voi sarjojen välinen tauko olla vain 30 sekuntiakin.

räjähtävyyttä harjoitellessa kannattaa myös muistaa kunnollinen tauko välissä vaikka painot olisivatkin pienet, tämä sen takia että hermosto ehtii palautua kunnolla ennen uutta settiä.

Ja taukojen välistä aikaa ei kannata istua kännykkää räpläten vaan ennemmin pysyä pienessä liikkeessä , vaikka hieman kävellä ja ravistella lihaksia !

Blogit.fi
Bloglovin
Instagram
Facebook


Kommentit

Suositut