Treenin jälkeinen aika!

Tässä kun Espanjan lämmössä on käynyt juoksemassa ja on aikaa ollut palautumiselle lenkin jälkeen ja jalat ei sakkaa niin aloin miettimään mitkä ovat ne tärkeimmät asiat joita tehdä salin tai juoksun jälkeen.

Yksi Desperados auttaa toipumaan mäkivedoista!


Venyttely

Tämä harvoin unohtuu itseltäni mutta tiedän että kaikki eivät venyttele vaan se laiminlyödään esimerkiksi aikapulan takia.

Miksi sitten venyttely ja jäähdyttely on tärkeää ?

Venyttely on tärkeää stressihormonien vapautumisen suitsimiseksi. Se auttaa myös lihaksiasi pysymään notkeana jonka ansiosta voit treenata seuraavan kerran jo aiemmin mitä ilman venyttelyä.

Jäähdyttely on myös tärkeää koska kevyt aerobinen liikunta kovan treenin jälkeen auttaa sisäelimiä ja lihaksia palaamaan normaaliin tilaan.


Ravinto

Hyvän treenin voi pilata syömällä liikaa, väärin tai olemalla syömättä.
Ravinto antaa sinulle energiaa ennen treeniä ja treenin jälkeen auttaa palautumaan. Proteiinia ei voi ylikorostaa, sitä pitäisikin syödä päivässä noin 0,7g / painokilo.

Miten sitten syödä?
Itse suosin tasapainoisia aterioita jotka koostuvat hyvistä rasvoista, proteiinista ja hiilihydraateistaNesteytys

Nesteen nauttiminen tasaisesti pitkin päivää on avain onnistuneeseen treeniin, sekä kesällä että myöskin talvella. Kannattaa myös juoda välillä muutakin kuin pelkkää vettä. Itsellänikin on tällä hetkellä tuossa vieressä sekä vettä että vissyä.

UNI

Riittävät yöunet ovat keholle elintärkeät jotta palaudut treeneistä. Keho alkaa levossa korjaamaan itseään ja kasvattamaan lihasmassaa. Muistetaan siis mennä nukkumaan ajoissa jotta keho ehtii palautumaan

Ota blogi seurantaan myös näissä palveluissa:

Blogit.fi
Blogipolku
Bloglovin
The Blogjungle
BlogkeenKommentit

  1. Hieno kuva Desperadosin kanssa! Ja näin on asia, etenkin uni on niin tärkeä asia, mutta moni valitettavasti laiminlyö sen. Tsemppiä kotiin paluuseen Espanjan lämmön jäljiltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😄 vähän nihkeältä tämä pimeässä juoksu taas tuntuu reissun jälkeen 😄

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut