Esittelyssä Suunto Spartan Ultra !

Suunto Spartan Ultra sykemittari on todella tyylikäs kello.
Ensimmäisenä siitä ei tule mieleen, että se on tarkoitettu ensisijaisesti kuntoiluun. Itselläni se onkin jäänyt pysyvästi ranteeseen ja sopii asusteisiin olin sitten treenaamassa taikka asiakkaan luona neuvotteluissa, sopii kaikkialle ja lähes kaiken tyylisien asusteiden kanssa, kunhan vain muistaa pyyhkiä kosketusnäytön puhtaaksi!

Suunto Spartan sopii kuntoiluun sekä muuhunkin käyttöö!

Suurin plussa alkuun, päivitykset! Suunto Spartan multisport -kello päivittyy koko ajan ja alun bugit on saatu korjattua ja muutenkin kellosta on nyt tullut sellainen mitä toivonkin ja mitä tuollaiselta multisport-kellolta odotan.

Itseni on yllättänyt kellossa myös akun kesto. En ole pitänyt kirjaa mutta ehkä kerran tai kaksi viikossa on tarvinnut ladata kellon akku. Tuo tietenkin riippuu kuinka aktiivisesti käyttää kellon ominaisuuksia. Kaksi latausta viikkoon on mielestäni kohtuullinen määrä tämän tason kellolta näillä aktiivisuus määrillä jotka itselläni on.

Näyttöön muokattua dataa jota haluan pyöräillessä seurata!

Spartania voisi melkein jopa verrata älykelloon. Itse arvostan tiettyjä ominaisuuksia jotka helpottavat arjessa. Kellosta pystyy esimerkiksi suoraan vastaamaan puheluun näyttöä koskemalla, näin ollen ei tarvitse esimerkiksi lenkillä tai autossa ollessa kaivaa puhelinta esille vaan puhelu aukeaa auton handsfreehen tai kuulokkeisiin jos on lenkillä.  
Samoin kun jos on esimerkiksi palaverissa niin näkee viestit kosketusnäytöltä, toki niihin vastaaminen ei onnistu kellosta, mutta itse arvostan tuota ominaisuutta. Samalla tavoin onnistuu harjoitusten datan purku Movescount applikaatioon. 

Suunnon Movescountia tutkimassa!

Kellon harjoitustiloissa on normi kuntoilijalle aivan riittävästi eri ominaisuuksia, 80 erilaista ja noitakin saa vielä muokattua mieleisekseen ja luotua omiakin tiloja. Itse en ole paljoa niitä muokannut tai tehnyt paitsi pyöräilyyn loin oman maantiepyörälle johon halusin tietyt speksit esille heti päänäytölle.

Dataa lenkiltä, katkos johtuu jäätelön mittaisesta tauosta :)

Sykemittari on myös mielestäni hyvinkin helppokäyttöinen.  Eri harjoitukset on helppo löytää sekä niistäkin on helppo valita eri vaihtoehtoja mitä haluaa esimerkiksi itse olen luonut poluille paljon eri reittejä ja ne löytää tuolta nopeasti ja opastaa sitten tuolla metsässä kun liikkuu. Yksi hyvä ominaisuus on myös tuohon liittyvä, että jos eksymään sattuu niin kello näyttää kuljetun reitin ja on helppo palata takaisin.

Lenkki takana ja data talteen!

Samoin Suunnosta löytää myös helposti päivän aktiivisuuden. Paljonko on askeleita tullut otettua tai kulutettua kaloreita. 

Reittiohjaus toimii mainiosti Suunto Spartanissa 

Tässä mielestäni tärkeimmät plussa ja miinukset kellosta:

+Tyylikäs muotoilu
+Kellotaulun muokkaus 
+Akun kesto
+Värinäyttö
+Laajat urheilutilat
+Bluethooth -yhteys puhelimeen
+Reitit joita voi sinne ladata
+Kosketusnäyttö

-Päivän aktiivisuutta ei voi tarkastella tarkemmin vaan näkee vain palkit joita vertailla
-Näyttö likaantuu helposti
-Askelmittarin tarkkuus



Loppuun vielä hieman speksejä

* Jopa 26 tunnin akunkesto harjoitustilassa
* Titaaninen (grade5)  / teräksinen kehys, safiirilasi
* Ulkokäyttöön soveltuva värikosketusnäyttö
* Ilmanpaineeseen perustuva korkeusmittaus, vesitiivis 100m syvyyteen saakka
* GPS/GLONASS- reittinavikointi, kiinnostavat kohteet (POI) ja paluunavigointinäkymä
*Urheiluasiantuntemusta ja tuki yli 80 lajille kilpailu ja intervallikäytössä
*Harjoittelutietoja ja yhteisövetoisia edistymisen seurantatyökaluja Suunto Movescountissa

Onko nyt hjuva fiilis ?
Jos haluat jatkossa tarkemmin seurata miten treenan yksin sekä Vauhtisammakon kanssa niin Suunnon Movescountista löytyy Vauhtisammakon oma ryhmä, löydät sen täältä!


Kommentit

Suositut