Arvostelussa Suunto Spartan Sport Wrist HR

Sain testiin Suunnon ja Vauhtisammakon  yhteistyön kautta Suunnon Spartan Sport Wrist HR urheilukellon. Spartan Ultran kokemukset voit lukea täältä! Samoin jos kiinnostaa mitä tietoa kaipaan sykemittarista ja mitä siitä seuraan niin tietoa löydät täältä!

Täytyy näin alkuun myöntää että olin aika skeptinen tuohon ranteesta mittaavaan sykemittariin ja sen toimivuuteen. Mutta pitää myöntää tappionsa ja todeta että olin pahasti väärässä. Kokeilin kelloa niin polkujuoksussa, salilla, normaalissa arjessa sekä kehonhuollossa ja näissä sain todeta odotukseni että sykkeet heittelisi tai ettei kello lukisi niitä vääriksi.


Kellon testausta poluilla!
Ensituntuma:

Suunto Spartan Sport Wrist HR on kevyt ja huomaamaton ranteessa, paino onkin vain 74 grammaa ja muut mitat 50*50*16,8mm.  Ulkonäkö on taattua tyylikkyyttä ja kelloon on saatavissa paljon eri väri vaihtoehtoja. Käyttöjärjestelmä on sama kuin Ultrassa ja on selkeä sekä moderni kosketusnäyttöineen ja näytön kontrasti takaa sen että taulun näkee hyvin myöskin aurinkoisella säällä. Ja noita taulun taustoja on myös helppo vaihtaa mieltymyksen sekä kelin mukaan!

Positiivinen yllätys että tempauksissakin kello mittasi sykkeet hyvin!


Tekniset tiedot:

Spartan Sport on kuin Ultra tai muut Suunnon multisport kellot. Kellossa on paljon erilaisia teknisiä ominaisuuksia ja niitä kun opettelee käyttämään saa kaiken irti ja pystyy suunnittelemaan paremmin omaa harjoittelua. Samoin kuin muissakin Spartan kelloissa tässäkin on linkitys puhelimeen ja saan siihen kaiken tiedon mitä haluan ja nyt kun kello päivittyi siihen saa nopeasti myös älä häiritse tilan mikä on hyvä lisä jos on esimerkiksi palaverissa tai haluaa mennä treeneihin ilman että näytölle tulee viestit ym. Kello myöskin seuraa päivittäistä askelmäärää sekä kalorin kulutusta. Nuo pystyy itse määrittämään ja kello ilmoittaa päivittäin miten on mennyt, sekä tulee myös viikkoraportti niistä. Tuo on kyllä kiva pikku lisä joka tuli myös uusimman päivityksen mukana.
Laji valikoima on laaja ja käsittää 80 eri lajia ja jos jostain syystä tuosta ei löydy itselle sopivaa niitä on helppo myös muokata ja lisäillä omia.

Sykemittarin testaus salilla!


Omat kokemukset:

On sanottava että on ollut aika vapauttava tunne treenata ilman vyötä. Jotenkin sen puuttuminen on ollut iso plussa. Sykkeet on myöskin olleet mielestäni luotettavat. Hieman vertailin niitä vanhoihin ja juostessa esimerkiksi minun ja puolison ero on ollut aina aika vakio, ja samaa näytti tälläkin kellolla. Sykkeen mittaus ranteesta siis toimii. Ja iso plussa kellolle myös tuosta että pystyy seuraamaan jatkuvasti sykettään jos haluaa. Tämä on mielestäni kanssa hyvä varsinkin itselleni koska seuraan sykkeitäni miten muuttuvat ja näin pystyy reagoimaan ajoissa jos alkaa vaikuttamaan että kroppa on ylirasittunut ja kaipaa lepoa.


Suunto Spartan Sportista näkee näppäristä miten syke elää!
Jos innostus heräsi niin käyppäs katsomassa kelloja https://vauhtisammakko.rotorstar.com





Kommentit

Suositut