Kun treenit menee putkeen diabeteksen kanssa!

Onpas ollut hyvä viikko treeneissä diabeteksen suhteen. Tai oikeastaan nyt on mennyt putkeen jo reilun kuukauden verran. Tuosta librestä on kyllä ollut suuri apu treeneissä ja muutenkin. Nyt on alkanut taas hieman ymmärtämään paremmin mitä kehossa tapahtuu ja miten pitää tankkailla jotta välttäisi pahimmat heilahtelut verensokereissa.

Kun vaan sujuu Diabeteksen kanssa!
Alku kesän verensokerit heitteli varsinkin öisin jostain syystä laidasta laitaan ja käyrät näyttivät aamuisin ennemmin alppien maisemakuvilta kuin tasaiselta viivalta:) Nyt pienillä muutoksilla ja kokeiluilla siis toistaiseksi hommat ovat asettuneet kohdilleen, toki tuntien tämän sairauden voi se heilahtelu palata taas koska tahansa takaisin. Mutta nautitaan nyt tästä hyvästä olosta ja paremmasta tasapainosta sen aika kun se kestää :)

Hyvää käppyrää

Tällä viikolla treeneissä on sokerit liikkuneet 3,2 - 11,1 välillä. Huikeen tyytyväinen tuohon olen vaikka tuo 3,2 onkin liian matala liikuntaan. Tuo yksi lasku tuli kun olin salilla ja oli jäänyt ruokailu hieman liian lähelle salia ja oli kropassa vielä aktiivista insuliinia, normisti olisin mennyt syömään jonkin patukan tai banaanin ja jatkanut loppuun treenin mutta nyt laiskotti ja päätin ettei jaksa treenata hauista ja ojentajia vaan painelin saunaan ja juomaan palkkarin jolla nostin sokereita :)

Pyörää tuli taas ulkoilutettua!
Jopa maanantaina Vauhtisammakon lihaskuntopainotteisessa treenissä sokerit olivat ok vaikka tuon tyyliset treenit yleensä nostavat niitä. Nyt ei ja itseasiassa sain vetää yhden geelin naamaan kesken treenien. Sama kävi keskiviikkona kun olimme vetämässä pidempiä vetoja, silloin sain vetää kolmekin geeliä :) Tuohon saattoi vaikuttaa tiistaina pyöräilty lenkki mikä oli kohtuu pitkä ja saattoi polttaa kropassa vielä. Tietenkin tässä tulee ongelmana se että tuo paino tuppaa nousemaan herkästi kun joutuu syömään paljon, toisaalta jos lasken insuliinin määriä niin sitten alkaa verensokerit öisin nousemaan.. oravanpyörä :)
Salihommeleita

Vanha kirjoitukseni librestä tässä!
Ja miten verensokerit vaikuttaa treenaukseeni täältä! ja täältä!
Viikon treenit tulee taas tässä

Maanantai: 
Maastopyöräily 50 minuttia ja 4km
Juoksu, Vauhtisammakon vetämä treeni. Lihaskuntoharjoitteita ja juoksua siinä ohessa. Keskikehon vahvistamista, portaita tasajalkaa pomppien, bortsuja, ylämäkeen juoksua, thrustereita.  6, 7 km tuli juoksua :)

Tiistai:

Venyttelyä 30mini
Maantiepyöräily yhteensä 67 km, kevyttä lenkkiä ja maisemista nauttien. Keskari taisi olla jossain 22km/h paikkeilla ja keskisyke 114

Keskiviikko:

Venyttely 15minuuttia
Juoksutreeni Vauhtisammakon Juoksukoulu. 12,9 km. Erilaisia vetoja joista pisin taisi olla reilut 2km ja lyhin noin 500metriä. Vauhdit oli 3,09min/km ja 5,25 min/km välillä

Torstai:

Kuntosali, Tempauksia, rinnallevetoja ja Clean & Jerk, muut jäi siitä tekemättä siis
Jooga: 50 minuttia

Perjantai:

Venyttely 25minuuttia
Polkujuoksua 15,6km ja 2h. Ruissalon poluilla. Vaikka aina on tuntunut että Ruissalo on kovin tasainen profiililtaan niin sain sentää nousumetrejä 188 metriä

Lauantai:

Kuntosali: Etukyykkyjä , takakyykkyjä, maastavetoa ja vähän penkkiä päälle sekä vatsat tietenkin.
Venyttely 45 minuuttia

Sunnuntai:

Jooga 1 tunti

Vielä saa nauttia maantiepyöräilystä :)
Näin tällä erää, toivotaan että hyvä meininki jatkuu myös ensi viikolle :)
Jos haluat muuten tarkastella tarkemmin dataa treeneistä niin tsekkaa tämä Movescount Vauhtisammakko-ryhmä

Kommentit

Suositut