Miksi kannattaisin ainakin kokeilla polkujuoksua ?

Kuten lukijat varmasti ovat huomanneet niin olen edelleenkin aika tohkeissani polkujuoksusta :)
Toki arkena tulee käytyä juoksemassa ja kuluttamassa normi juoksukengiä ja vedettyä tiukkaa treeniä Vauhtisammakon kanssa mutta viikonloput on pyhitetty poluille :)Jos et ole kokeillut ennen polkujuoksua niin tässäpä muutama syy miksi kannattaa ainakin antaa mahdollisuus lajille :)

*Polut säästää jalkoja, varsinkin itselläni ollut jo tovin ongelmia lantion ja lonkan suhteen ja polut eivät rasita kehoa lainkaan samalla tavalla kuin asfaltti.  Poluilla jokainen askel on erilainen ja johtuen maastosta se myöskin aktivoi lihaksia eri tavalla sekä aktivoi myöskin uusia lihaksia.

*Kaksi kärpästä yhdellä iskulla ! Eli pääsee liikkumaan ja ennen kaikkea luontoon.*Puhdas ilma, menee ehkä samaan tuon ylemmän kanssa. Poluilla ei tarvitse hengittää kaupungin saasteita, varoa että bussit tai autot roiskivat kurat päälle.

*Ajantaju ja murheet katoavat. Koska polkujuoksussa joutuu keskittymään askellukseen niin siinä pää tyhjenee hyvin ja ajantajukin katoaa koska ei voi tuijottaa kelloa vaan on keskityttävä askellukseen ja mietittävä koko ajan mihin astua ja mitä kautta mennä. Kun kokemuksesta karttuu tuo helpottuu ja tämän jälkeen sitä uppoutuu juostessa vain ihastelemaan luontoa ja maisemia, kunnes löytää itsensä maasta kaatuneena :)


*Elämykset ja tapahtumat. Polkujuoksutapahtumat ovat mahtavia tapahtumia ja elämyksiä. Monesti sitä normikisoissa ajattelee aikaa ja pystyykö parantamaan mutta noissa sitä lähtee haastamaan itsensä ilman aikatavoitetta koska kelit ja maastokin tekevät vertailusta jo mahdottoman.Tässä mielestäni on jo riittävästi syitä lähteä kokeilemaan polkujen taikaa :)

Varoituksena sanottakoon että itse kokeilin kerran polkujuoksua ja laakista jäin koukkuun, nyt on takana jo Bodom, Nuts Pallas ja PNM Trail ja vielä olisi syksyllä tulossa Vaarojen maraton :)Kommentit

  1. Polkujuoksua kannattaa ehdottomasti kokeilla, koska sileän tamppaajalle se on ensimmäinen askel kohti kuningaslajia suunnistusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnistus ollut joskus ajatustasolla tarkoituksena ottaa kokeiluun mutta koska taito luokkaa nolla siihen se on jäänyt odottamaan aikoja parempia 😂

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut