Treeniä aina samoilla painoilla!

Tässä kun on taas viihtynyt hieman enemmän salin puolella ja on tullut jopa treenattua siellä ohjelman mukaan ja tavoitteellisesti tuli mieleen kuinka tärkeää on että lisää painoja treeneissä eikä vain tyydy olemaan omalla mukavuus alueella.

Miksi sitten lisätä painoja ja toistomääriä.

Jos treenaat samoilla painoilla ja toistomäärillä viikosta toiseen tämä voi johtaa siihen että kehitys pysähtyy.  Kroppa toisin sanoen tottuu tiettyyn vastukseen eikä lihakset kasva enää samaan malliin.
Tämä pätee myös juoksuunkin, jos juoksee aina vain samoilla vauhdeilla ja samoja matkoja niin kehitys jos ei pysähdy niin ainakin hidastuu radikaalisti. Kannattaa siis haastaa itsensä niin saa kehitystä aikaan!
aina on aikaa ottaa kuva!

Kuinka paljon sitten lisätä paino ja milloin.

Perus sääntönä taitaa olla viiden prosentin nosto, eli ei ole pakko mitään järjettömiä määriä kerralla nostaa. Itse olen nostanut tuolla kaavalla aina siinä vaiheessa kun sarjat on mennyt läpi puhtaasti ja tuntuu että olisi ollut varaa vetää vielä toista tai kaksi.

Pienillä muutoksilla saa siis hyvin uutta ärsykettä lihaksistoon ja kehitys pysyy yllä.
Muutoinkin kannattaa saliohjelmaa muuttaa noin 8 viikon välein että saa uutta ärsykettä ja itselläni tuo toimii samalla motivaattorina.

Toki itse tulee treenattua kesä ja kevät aina voimaa ja nopeutta salilla ettei tule vedettyä kroppaa tukkoon ja juoksu kulkisi. Käytännössä tämä tarkoittaa että teen pitkälti moninivelliikkeitä , tempaukset, maastavetoja, rinnallevetoa kyykkyä ym. ja kohtuu isoilla painoilla ja lyhyillä sarjoilla. Useimmiten 5 *2-5 , riippuen kuinka liki maksimia mennään.

Jos muut ketkä juoksevat käyvät salilla olisi kiva kuulla miten treenaavat siellä ja millaisilla menetelmillä ?

Kommentit

Suositut